čtvrtek 19. prosince 2013

Nad horami vyšla hvězda

Vynikající sólistka uprostřed
Pověstnou třešničkou na dortu byl čtvrteční koncert božického pěveckého sboru De Melodica. Půlhodinka strávená v našem kostele sv. Petra a Pavla byla doslova pohlazením po duši a navodila až nečekaně hlubokou míru vrcholícího adventu.
Zásluhu na tom měl perfekní výkon pěveckého tělesa, sbormistryně a klávesistka Mgr. Hana Vorlická a vynikající sólová zpěvačka s černým mikádem Lenka Fojtíková. Po úvodním přivítání nás posluchačů se linul proud krásných písní s výraznou duchovní tématikou. Tento jednotící motiv dodal celému podvečeru podmanivou slavnostní náladu a umocnil krásný zážitek.
Myslím, že nám široko daleko můžou závidět takovou paletu rozmanitých hudebních těles. Kdo z nás chtěl a navštívil všechna vystoupení, musí být s letošním kulturním adventem v Božicích nadmíru spokojen.

              Ladislav Nevrkla



Mgr. Hana Vorlická

1 komentář:

  1. Nádherný kocert, akustika v kostele dodala zvláštní - krásnou - předvánoční atmosféru. Když zpívala Lenka, většina přítomných ani nedýchala :-) Klobouk dolů .... Jen škoda že nepřišlo víc lidí a taky jmse si mohli zazpívat jednu všichni společně??? LŠ

    OdpovědětVymazat