úterý 25. února 2014

Komu a čemu slouží tyto stránky

Jednou za čas mi nezbývá, než abych se jal vysvětlovat, komu a čemu slouží tyto stránky. Část čtenářů má totiž pocity a dojmy, které vyjadřují jejich náhled na věc, často třeba proto, že se jich něco zveřejněného osobně dotýká.
Těmto čtenářům rozumím a snažím se, aby projevy osobního zaměření byly nějak korigovány a usměrňovány. Pak musím strávit i nepříjemné reakce z obou stran. Vím, že i většina z těch, kteří horují za čistotu a adresnost, nejednou pocítí potřebu vyjádřit se a - nepodepsat se! Těmto důvodům taky rozumím.
Na pravou míru však chci uvést základní poslání tohoto blogu. Tím základním smyslem, proč tyto stránky pořád ještě píšu, není diskuzní fórum (jak si někdo mylně myslí), ale informační blog. Žádný soudný člověk mi nemůže upřít, že 95% z 2331 publikovaných materiálů jsou informace ze všech oblastí života Božic či jejich blízkého okolí. Jenom malé procento - které je navíc v posledních letech téměř zanedbatelné - je názorové fórum. Prostě jsem od něho ustoupil a věnuji se jen publicistice.
Nikoho nenutím, aby tyto stránky sledoval a nervoval se nad nimi. Píšu je, abych své čtenáře potěšil, nikoliv aby nad mými články plakali nebo zatínali pěsti! Jedna věc mě neobyčejně těší: už před rokem se počet čtenářů tohoto blogu pohyboval kolem 140 přístupů za den. Od konce roku 2013 včetně těchto dní už je to v průměru 200 přístupů denně. A asi i díky diskuzi k některým materiálům z poslední doby nejsou výjimkou čísla vysoko nad dvě stovky návštěvníků denně a více než tisícovka zobrazení za den. Tak díky za podporu a taky díky za spolupráci. A příjemné pokoukání i počtení.

                                                       Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Anonymní příspěvek není publikován. Značku JT neznám. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    já Vám moc děkuji za pár pěkných vzpomínek. Zkusím se podívat jestli nemám pár starých fotografií, ze svého dětství v Božicích. Když tak je zašlu.
    Stránky máte krásně udělané, jelikož jsem "jen" s Božicemi spojená v dětství, tak by nebylo špatné podívat se třeba na pár starých školních fotografií (snad jsem to na Vašich stránkách nepřehlídla).
    Jindřiška Kubešová (Vagnerová) combolka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat