pondělí 17. února 2014

Nový nosič Bonetti v Božicích

Podle dnešních informací na webu obce Božice je v plné zbroji připraven nový pomocník na zpracování dřevního a jiného rostlinného odpadu. Vozidlo-kontejnerový nosič Bonetti a pět kontejnerů budou k vidění po celé obci, štěpkovač, který vlastníme již od podzimu, zásobuje především kotelnu Na Posádce.
Na webu http://www.bozice.cz/ se uvádí: http://www.bozice.cz/: V závěru roku 2012 jsme připravili projekt „Zavedení separace a svozu bioodpadů v obci Božice“. Na základě tohoto projektu jsme získali dotaci z Operačního programu životního prostředí na zakoupení kontejnerového nosiče, kontejnerů a štěpkovače.  Výše příspěvku žadatele -  obce Božice je 10% z celkové ceny (239.338,- Kč), podpora EU – Fond soudržnosti je 85% (2.034.364,- Kč) a dotace SFŽP ČR je 5% (119.668,- Kč).
Štěpkovač byl dodán v srpnu 2013 a již od podzimu  je používaný k výrobě štěpků, kterými se topí v kotelně „Na posádce“. Pří údržbě obecních lesů a zeleně v obci bude využívaný kontejnerový nosič Bonetti a celkem pět kontejnerů. Kontejnery budou také pravidelně přistavovány do vybraných a předem ohlášených lokalit a po jejich naplnění rostlinným odpadem vyváženy na kompostiště.
                                          (lan)

10 komentářů:

  1. Hezký,hezký jen by mě zajímalo jak dlouho to bude trvat něž ho bude někdo používat ke svím účelům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opět nějaky rýpal jak jinak tady.Svým je tvrdé yyyy

      Vymazat
    2. Děkuji za upozornění ale stává se, tím spíš když z ČJ bylo pokaždé za 4.Bohužel dnes jsou to disgrafici a dislektici dříve to byli blbci a bohužel i ti blbí mají nárok na svůj názor.

      Vymazat
    3. Souhlas. Na blogu nejde o i/y. A to jsem tady chvilku tu češtinu učil. :-). (lan)

      Vymazat
    4. No tady na tom blogu jde především špinit slušny lidi a pomlouvat nesmyslně.Nechápu proč by to měl někdo používat ke svym učelům,to se dělo dřív nebo snad né.Co bylo bylo

      Vymazat
    5. jejda to se někomu šláplo na kuří oko?

      Vymazat
    6. Asi se někomu na kuří oko šláplo ale spíš by mě zajímalo na kterou dřívější dobu se poukazuje.Tenkrát nebyli slušní lidé? Toť jsou mi novoty.

      Vymazat
    7. Ke svým účelům určitě ne,proč taky.Spíš by mě zajímalo, kde budou kontejnery přistaveny a co se do nich skutečně bude moct dávat?Aby tam brzo neležely staré matrace a p.....é koberce. XYZ

      Vymazat
  2. To se v Božicích nemůže stát :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Ty časy kdy se to stávalo jsou pryč F.P

    OdpovědětVymazat