středa 16. července 2014

Florbalové soustředění nejmladších božických Panterů

Druhý prázdninový týden si nejmladší hráči florbalového družstva božických Panterů vyplnili tradičním soustředěním. Svoje zážitky a dojmy zachytili v reportáži, kterou si celou můžete přečíst na webových stránkách Panterů, stejně jako si tam můžete prohlédnout bohatou fotogalerii.


Vybral jsem pro vás několik zajímavostí z jednotlivých dnů, tak jak je zaznamenali vedoucí kurzu Miroslav Fojtík a Tereza Juračková.
Pondělí
První den soustředění jsme se ráno sešli na domluveném místě a v domluvený čas. Nechyběly ani seznamovací hry, díky kterým jsme se zase o trošku více poznali.
Úterý
Dnes jsme využili i hřiště za školou. Hlavní florbalovou náplní pak byla hra 1 na 1 a hra 2 na 2. První zmíněnou jsme trénovali před obědem, druhou po něm. Ani dnes nechybělo osvěžení v podobě sprch. Čekání na sprchující jsme si zpříjemnili hraním Crossboulí.
Středa
Dnešní den jsme zahájili trošku jinak. Díky příjemnějšímu počasí jsme středeční soustředění začali vybíjenou venku na trávníku u tělocvičny. Poté jsme si zahráli několik her s psychomotorickým padákem, trénovali jsme koordinaci, spolupráci týmu a naše ranní hry jsme ukončili oblíbenou „medúzou“. Po návratu do tělocvičny jsme dopoledne strávili slalomem na čas, při němž kluci trénovali různé florbalové dovednosti.
Čtvrtek
Čtvrteční den vystihují dvě hlavní věci, výlet do Hrušovan a opékání špekáčků. Mezi nimi jsme byli na obědě a trénovali. Dnes nájezdy a střelu příklepem.
Pátek
Páteční den byl na tomto soustředění i dnem posledním. Hned ráno jsme rozehráli velký turnaj, který skončil těsně před obědem. Obědvání v obecní jídelně jsme zakončili sladkou tečkou a i tentokrát si po jídle odpočinuli.
Odpoledne jsme všichni soutěžili v dovednostech – driblink, střela přes celé hřiště a střela s odrazem. Nejúspěšnější v nich byl Bohdan Rapčan, následoval ho Peťa Solař a třetí byl Kuba Jírovec. Sladkou odměnu dostali ale i hráči na dalších místech.
Na závěr dne jsme zhodnotili celý týden a předali diplomy ze zmíněných soutěží. Ocenění „hrdiny týdne“ získal Bohdan Rapčan a diplom pro nejmladšího hráče byl předán Šimonovi Rapčanovi.
Na památku jsme všem hráčům předali společné fotky, sladkosti a jako hlavní dárek sadu míčků.
Doufáme, že si florbalové soustředění hlavně všichni užili, sblížili se s kamarády a něco nového se naučili. Společně se pak můžeme těšit na následující sezonu. 
Ve fotogalerii si můžete prohlédnout všechny fotografie v plném rozlišení. Přidány budou během několika dnů. Ke konci prázdnin zde naleznete i zajímavá videa.

Všem přejeme krásné prázdniny!
Tereza Juračková a Miroslav Fojtík






















Žádné komentáře:

Okomentovat