čtvrtek 24. července 2014

Letní miniseriál: Dětská hřiště v našem okolí, tentokrát ve Velkém Karlově

Jedním z témat, o nichž se v Božicích dlouhodobě hovoří, jsou dětská hřiště. Náš minulý předvolební slib (minidětské hřiště na ploše před obecním sklepem) se už nepodaří naplnit, ale tématu kvalitního dětského hřiště u nás se letošní sdružení PRO BOŽICE 2014 nevzdá a bude to jeden z nosných bodů našeho volebního programu.
Rozhodl jsem se i z tohoto důvodu zmapovat několik dětských hřišť v našem okolí a postupně vás s nimi seznámím. Začnu asi tam, kde je dětský, sportovní, společenský a školský areál v jednom komplexu a tudíž je pro nás nedostižným vzorem! Ano, myslíte si to správně, jedná o komplex ve Velkém Karlově, našem nejbližším sousedovi.
Velký Karlov má mezi našimi obcemi svébytné postavení, dané především dobou a způsobem jeho vzniku. I tak byla moje včerejší návštěva v této obci velmi inspirativní a já se s vámi podělím alespoň o několik fotografií z dětského (pro malé děti) a sportovně adrenalinového (pro starší děti) hřiště. To adrenalinové hřiště je asi nejnovější a trošku mu na první pohled chybí zeleň,. Je však zakomponováno do sportovního areálu ve Velkém Karlově velmi zdařile a tak by mě spíš zajímalo, jak moc je karlovská mládež využívá. A jak jsem si dodatečně u fotografií uvědomil, více zeleně tam asi ani být nemůže, jelikož zvlněný terén slouží určitě cyklosportům. Taky můžeme jen tiše závidět. Je důležité se též podívat na ceduli s údaji, z jakých peněz Karlovští tento areál vybudovali.
Když připočítám sousední umělku (i s basketbalovými koši, na které se v Božicích nějak zapomnělo!?), fotbalové hřiště s kabinami a z druhé strany dětské hřiště v mateřské škole, tak toho Karlováci mají i s přilehlým parčíkem, obchodem, kulturákem a obecním úřadem na jedné ploše až až. Prostě na to všechno mají místo a když už něco dělají, tak to má koncepci a dlouhodobější výhled. Prostě a jednoduše: příklad hodný následování.

                                                                               Ladislav Nevrkla, PRO BOŽICE 2014











Dětské hřiště

Dětské hřiště

Dětské hřiště v MŠ


2 komentáře:

  1. V Bozicich by jsme se takového hřiště nedočkali nikdy, to by někdo z " představenstva " musel mít z toho nějakou provizi!

    OdpovědětVymazat
  2. Dočkáte se i bez provize! Musíte ale volit ty správný lidi, kterým na koncepčním a promyšleném rozvoji Božic záleží. Já takový budu určitě :-)! Jezdí k nám naše vnoučata a rád bych s nimi chodil v jedné z největších obcí Znojemska na kvalitní, reprezentativní a hlavně bezpečné (tj. taky certifikované!!!) dětské hřiště.
    Ladislav Nevrkla, PRO BOŽICE 2014

    OdpovědětVymazat