středa 2. července 2014

Komunální volby 2014: Informace k volbám 2014

Ani se tomu věřit nechce, ale čtyři roky zase utekly jako voda a za měsíc se už musí odevzdávat kandidátní listiny do letošních říjnových voleb. Registračním úřadem pro Božice zůstávají Hrušovany nad Jevišovkou. Pro volební strany z Božic je kontaktní osobou na registračním úřadě MěÚ v Hrušovanech n. Jev. paní Monika Čertková (dveře č. 1).
A tak nám nezbývá, než se pustit do skládání kandidátek. Jelikož současné zastupitelstvo se nezabývalo počtem zastupitelů toho budoucího, zůstává v platnosti stávající počet zastupitelů: 15 členů. Tolik tedy může být  maximálně kandidátů na jednotlivých kandidátních listinách. Tvořivosti se však meze nekladou a kandidovat může i třeba jeden jediný samostatný kandidát. Ostatně v Božicích se tak v minulosti již stalo. Pamatuji se, že tak kandidoval Mgr. Vladislav Procházka za ČSS (národní socialisté).
Naše kandidátka se bude jmenovat jednoduše "Pro Božice" a jak včera uvedl ve Znojemsku můj kamarád a bývalý spolužák z gymplu, známý znojemský gynekolog a nyní kandidát na senátora za Znojemsko Karel Podzimek: Vyhrnem si rukávy a jdeme něco dělat. Dokud ještě není pozdě! A že u nás Božicích máme takové široké pole působnosti, že by nám to jinde mohli závidět. Je to jenom na nás.
A taky bude asi většina božických volebních stran shánět podpisy, aby kandidátku mohla podat. Tak věřím, že nám ji podepíšete, až zaťukáme právě u vašich dveří.

                                Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat