sobota 16. srpna 2014

Fotbal: Na Škárkovce tam je hej!

Vítězný Ananasový expres
Už potřetí se letos potkávají amatérské týmy božické ligy v turnaji v malé kopané O putovní pohár Škárkovky. Zásluhu na jeho pořádání mají naši hasiči. letos se do turnaje nakonec přihlásily čtyři týmy, když ten pátý to nakonec nedal.
Nových tváří bych asi pohledal, ale nezklamali ti tradiční, jako Žanek (na titulním snímku), Tonic, Laba (výborný výkon v první půli prvního zápasu Skřetů), Mistr, Vlasta "Buldozer", Mara, Evža "Lovec", Pacík a další.
I názvy týmů dokládají, že turnaj má recesisticko-zábavný charakter a že nejdůležitější na něm je to, že se sejdeme, pobavíme, popijeme, najíme se a ti, co ještě můžou, mají chuť a umí, tak i hrají. Raply jsou prý s tvrdým "y", protože jsou tvrdí (Dalibor, Tonic, Honza Sz., Zdenál, Peťa Špacír, Laďa S.), Víběr z Bobulý staví na recesi  (pro změnu "i/y" naopak) a šířce svých fotbalistů (Žanek pohodlně zaplnil půl branky, Mistr, Žapík, Pepe Polda, Otakar, Sláva, Max a Přerostek), Ananasový expres (Lovec, Cigi, Pacík, Vojta, Ruda a Roman Čížkovi) měl nejvíc aktivních fotbalistů, zato Skřeti  (Laba, Mara, Vlasta, Honza a Lukáš Solařovi a David) působili nejsympatičtěji, protože to byli ryzí amatéři. A to, jak úspěšně vzdorovali v první půlce profíkům z "Expresu", si zaslouží obdiv a úctu!
Kafe jsem si dát nemohl, protože konvice vyhazovala jistič, a tak se pojedu podívat až zase na odpolední část turnaje.
Základní část rozhodla o tom, že se o 3. místo poprali Raply a Skřeti a přestože se to Tonikovi těžce přiznávalo, úspěšnější byli Skřeti (posílení ve finále o Míšu Hrubého). Závěrečný finálový zápas, který rozhodl o vítězi 3. ročníku fotbalového turnaje, byl napínavý do samého závěru, sil už nebylo nazbyt a z konečného vítězství se nakonec radovali hráči Ananasového expresu, které ve finále doplnil Dan a Kája Vávra. Z 2. místa se nakonec radoval Víběr z Bobulý.
Vyhlášení výsledků a funkci hlavního rozhodčího bylo záležitostí Kuby Zifčáka, další várka hasičů pak fungovala ve výčepu a u masa. Kolem 17 hodiny už se všichni mohli oddávat zaslouženému relaxu. Možná přišla vhod i malá, ale prudká bouřka se slušnou sprškou. Jak mi říkal jeden z hlavních pořadatelů, někteří na Škarkovce plní úkoly včera, dnes i zítra, včetně dlouhých bezesných nocí.

                    Ladislav Nevrkla

P.S. Fotoreportáž z finálových zápasů a předávání cen nejúspěšnějším věnuji samostatný příspěvek (lan)











































Žádné komentáře:

Okomentovat