středa 6. srpna 2014

Fotohádanka: Přečetli jsme jinde

Na facebookových stránkách obce Božice byly publikovány zajímavé fotografie v kapitole Společnost. Osobně mě zaujala jedna z nich, která zachycuje fotbalový oddíl TJ Sokol Božice někdy ve 2. polovině 70. let minulého století (1975 - 1980).
Nepochybně poznáte řadu fotbalistů i činovníků. Odhalit Martina Topolčana st. nebo pana Zdeňka Jandáska nebude problém, ale řada tehdejších hráčů již s léty dosti změnila vizáž, řada z nich již v Božicích nebydlí a někteří již nejsou mezi námi. Tak když poznáte, napište.
    (lan)

7 komentářů:

  1. Ta fotka je opravdu stará. Všechny už si ani nepamatuju, ale v řadě nahoře 1. zleva je asi Albín, 3.zleva Jirka Starý, Martin Topolčan, pak asi Gribaum, dalšího neznám, pak je Mirek Fojtík, trenér ?, Dušan Holý, Vaněk, pan Jandásek.
    Ve spodní řadě zleva jsou Honza a Jindra Solařovi, s vousama je Kája Dosoudil, další 2 neznám, potom Mirek Jandásek, Vaněk a pan Kučera.

    OdpovědětVymazat
  2. Zleva je určitě Albín Urban, dole vlevo od Miry Jandáska je Parák (?) a na konci děda Karla Kučery, který mával na čáře a občas to šel hlavnímu říct i na hřiště! Brankář se mi zdá Jožin Fojtík (?)

    OdpovědětVymazat
  3. Zleva je Albín Urban,2.neznám,3.pan Řezáč,4.Jiří Starý,5.Martin Topolčan,6.Zdenek Rafaj,7.neznám,8.Mirek Fojtík,9.neznám,10.Dušan Holý,11.Petr Vaněk,12.pan Jandásek.Spodní řada z leva Jan Solař,2.Jindřich Solař,3.neznám,4.Karel Dosoudil,5.Jiří Parák,6.Mirek Jandásek,7.Pavel Vaněk,8.pan Kučera a ležící Josef Fojtík.AL.

    OdpovědětVymazat
  4. 2. zleva nahore je Jan Hribek; 6. je Josef Sevcik (ne Zdenek Rafaj), 7. Lubos Holy, 9. pan Chrenovsky.
    Ve spodni rade 6. neni Mirek Jandasek, ale Lubos Sevcik.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak se nám to pomalu zpřesňuje. Zůstávají dva neznámí - asi to byli vojáci hrající za Božice, a ve třech případech váháme: Josef Ševčík nebo Zdeněk Rafaj (vedle Martina Topolčana), Dušan nebo Luboš Holý (mezi pány Chrenovským a Vaňkem) a v podřepu buď Mirek Jandásek nebo Luboš Ševčík. Tak očekávám, že to někdo z přímých aktérů doplní a upřesní. (lan)

    OdpovědětVymazat
  6. Vedle Martina Topolčana je Zdeněk Rafaj to jsem si jistá je to spolužák ze základky.AL.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsme skoro všechno doplnili: Rok 1978, vedle Zdeňka Rafaje Luboš Holý a mezi Ivanem Chrenovským a Petrem Vaňkem je Dušan Holý. Ve spodní řadě je skutečně Mirek Jandásek (osobně mi to potvrdil) a jediným neznámým zůstává mladík mezi Jindřichem Solařem, Karlem Dosoudilem a Jiřím Parákem. Ten byl skutečně asi vojákem v božické posádce. (lan)

    OdpovědětVymazat