pátek 22. dubna 2016

Jak se rozvíjí MAS Hrušovansko

S útlumem činnosti mikroregionu Hrušovansko se v roce 2015 rozjelo jiné regionální uskupení obcí jihovýchodního Znojemska - Místní akční skupina Hrušovansko. Na začátku roku tvořilo tento spolek 12 partnerských obcí (mikroregion tvoří 14 členských obcí) a dalších 16 partnerů, rozdělených do 5 zájmových skupin.


Těchto 28 partnerů se dělí na obce s počtem obyvatel nad tisíc (Božice, Hevlín, Šanov, Hrušovany n. Jev.) a do 1 000 obyvatel (Břežany, Hrabětice, Dyjákovice, Litobratřice, Mackovice, Pravice, Velký Karlov a Čejkovice). A dále zde najdeme samostatné zájmové skupiny "Sport a kultura", "Vinaři a zemědělci" a "Služby".
Z Božic mezi partnery najdeme Obec Božice, Družstvo božických vinařů a Roberta Turoně.
Docela reprezentativní zastoupení mají Božice ve spolkových orgánech. Členem Správní rady (předsedou je Ing. Bronislav Prudký, starosta obce Velký Karlov) je Robert Turoň, členem Dozorčí rady (předsedou je Petr Škarek, starosta obce Šanov) je Jan Kašpárek za Družstvo božických vinařů, a předsedou Výběrové komise je Karel Hala, starosta obce Božice.
Výraznější změna nastala v polovině roku 2015 na pozici manažera MAS. Novou manažerkou se na základě výběrového řízení stala Bc. Simona Dvořáčková.
V pondělí 25.4.2014 se v Brně koná setkání jihomoravských akčních skupin se zástupci Jihomoravského kraje a veřejností. Představí se zde jednotlivé MAS a mezi nimi i MAS Hrušovansko.

                                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat