pátek 29. dubna 2016

Pel mel z Božic a zítra odpoledne do Hostěradic na OP. A co ti paragáni?

To, že potkám v zatáčce u Němečkových dvě pracovní vozidla SÚS mě ani moc nepřekvapilo, ale že na poli zvaném Na sporném, blízko kruháku směrem k Břežanům potkám u příkopy parašutistu, to mě teda překvapilo. Asi ani on neměl moc radosti z nás okolojedoucích řidičů.


Že je to jinak koncem posledního dubnového týdne takové bez nálady mě taky nepřekvapuje. Když se podíváte na pomrzlé víno a pomrzlé plody meruněk, tak vás určitě taky nic netěší. A o těch mšicích - černých i zelených, ani nemluvím.

Ještěže dneska svítí sluníčko a trošku hřeje, ale i tak ....

Myslel jsem si, že po několikatýdenním maratonu s hasičskou publikací a sháněním fotografií na výstavku budu mít zase více času na různé zprávičky a glosy. Ale opak je pravdou. Dostal jsem zajímavý úkol  pro sobotní rodinnou oslavu a tak jsem zase ležel v archivních materiálech. Snad bude výsledek aspoň trošku příjemným překvapením ....

A v sobotu 30.4. je třeba zajet do Hostěradic a povzbudit naše barvy. Až teď vidíme, že zraněný Míša Top, Evža a Broněk H., který též nemůže hrát, nám chybějí víc, než se na první pohled zdálo. Ale moc si cením naší stoupající bojovnosti a nasazení a tak věřím, že to někde s někým nečekaně zlomíme. Proč ne zrovna na novém povrchu v Hostěradicích? Co říkáte, páni fotbalisti .... Začíná se až v 16:30 h. A píská zkušený Aleš Richter.

Taky jsem si všiml, že byla zřízena nástěnka ochránců přírody u kina Marta. A taky vlající moravské vlajky. To se cení, že se za naši Moravu nestydíme. Když už máme to Česko ....
             (lan)

P.S. Vypadá to, že paravýsadky dneska byly cílené, možná nějaká speciální jednotka. Těší mě, že jsem je viděl v akci .... Nebyl to totiž jediný výsadek v našem okolí.





3 komentáře:

  1. Davide, ať ti synek dělá radost a roste :-)!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Třeba natáčejí 2 díl ,,Co pak je to za vojáka,po 20 letech

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš to podle vyděšeného obličeje parašutisty v kombinéze (přistávali všichni těsně za příkopou a pokud vím z diskuze s jinými očitými svědky takové události, tak to bylo na různých místech Znojemska a vždy jeden aktér!) vypadalo na výcvik nějaké rozvědky. Balil rychle padák a nasedal do přistaveného osobního vozu. Každopádně jeden z životních zážitků! :-). Já byl spojař u dělostřelectva a byl jsem o tyto zážitky ochuzen, stejně jako celé mladé generace současnosti už vůbec neví, jak to ve skutečnosti chodilo "Když mě brali za vojáka" a když se ostatní ptali "Copak je to za vojáka?". Takže na film "dvojku" bych se těšil. Jenom nevím, jestli by tam ještě hrál pan poslanec Jandák. A ten tam určitě patří k nezapomenutelným figurám! Kde vezmete jiného takového? (lan)

      Vymazat