úterý 19. dubna 2016

Stále se něco děje. I v Božicích. A andělé mezi námi (akt.19.4.)

Doba je jakási divná, ale kdy v Česku vlastně nebyla? Vymknutá z kloubů snad sice ještě není, ale do normálna má dnešní život taky daleko. Blíží se pomalu ale jistě "rok s osmičkou na konci" a já bych se vůbec nedivil, že už dneska jsme svědky čehosi, co se k němu chystá a co visí ve vzduchu"! Vzpomeňte si za dva roky na toto moje proroctví.


Zcela jasně o tom hovoří i přírodní úkaz nad Božicemi dnes dopoledne. Proletěl nad námi anděl?! Jaké poselství nám zvěstoval, nevím. Každopádně to byl nádherný přírodní úkaz nad nádhernou božickou krajinou.

Událo se toho v Božicích za poslední týden zase docela dost, ale nejméně o čtyřech událostech se raději nepíše! Zaznamenat snad lze páteční prchající krávu, k jejímuž odchycení v Křídlovicích museli asistovat i přivolaní policisté.

Na oslavu 125. výročí vzniku dobrovolného hasičstva v Božicích se intenzivně připravují božičtí hasiči. Dneska dopoledne jsem je zastihl u hasičské zbrojnice:


Vydařilo se i ekologické sobotní dopoledne Ukliďme Česko. Tři vlečky různého odpadového materiálu však nejsou zrovna lichotivým vysvědčením. Dlužno dodat, že se občanští aktivisté z Božic vydali i do božických větrolamů a tam to skutečně bývá semeniště nepořádku .... Více bude v samostatné reportáži.

Chválil jsem nedávno místní rozhlas, určitě ho dobře slyší i z vyfoceného amplionu v místní části Zámlýní (Mlýnské Domky). Tady bych připojil informaci, která zazněla na zastupitelstvu, že se totiž letos v Zámlýní opraví místní komunikace. Tím atraktivita této odlehlejší místní části určitě vzroste a věřím tomu, že se ještě více zalidní.

Jsem zvědav, jak dopadne změna publikovaná na úřední desce obce a spočívající v místní úpravě provozu ve znění: "Místní úprava provozu spočívá v umístění dopravních značek 3x IZ 8a (Zóna s dopravním omezením) se symbolem B 20a (Nejvyšší dovolená rychlost - 30 km/h), dopravních značek 3x IZ 8b (Konec zóny s dopravním omezením) se symbolem B 20a (Nejvyšší dovolená rychlost - 30 km/h) a v umístění 3ks dopravního zařízení - zpomalovací práh." Jen kdyby před těmi "zpomalovacími prahy" byly umístěny patřičné dopravní značky. To nebudou a tím je to z mého pohledu pořád nedostatečné značení, ať kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá ....

Krásně bylo dneska odpoledne u Hraběcí studánky.

Cestu zpět kalila pouze část silnice II/397 z Údolí lásky na vrcholek Teichtelbergu (Baraby). Už ji posílám na web http://www.vymoly.cz/ s jejich reklamním sloganem: Nahlaste jednoduše a rychle výmoly, které vás trápí!

Dorost prohrál s FK Znojmo B 1:2, Hostim remízovala v Práčích 3:3 a my si to zítra rozdáme s Jaroslavicemi pod novým vedoucím mužstva Mistrem. Věřím, že mu jeho premiéru v nové pozici všichni ulehčíme, pomůžeme, kde to jde a hráči se mu též odvděčí kvalitním výkonem a třemi body. K tomu nám dopomáhej Anděl Páně! Drží nad Božicemi ochranou ruku.

Konečná úprava silnice u farské zdi trošičku omezuje dopravu. Tak dávejte při jízdě jakýmkoliv prostředkem pozor.



          (lan)

P.S. O divně páchnoucí vodě z veřejného vodovodu se mi už ani nechce psát. je to pořád stejná písnička a kdyby nám pánové z VaKu a Vodárenské raději rovnou řekli, že postavili naddimenzovanou úpravnu vody ve Znojmě na Dyji a proto musí připojit všechny členské obce na tuto úpravnu, bylo by to aspoň čestné. Ale jak jsem už psal: Upřímnost a otevřenost, to se v Česku nenosí .... Raději zákulisní techtle mechtle, víc techtle než mechtle .... Vzpomínáte si?

Žádné komentáře:

Okomentovat