pondělí 3. října 2016

Co se kde semlelo ... a foto z fotbalu ve Vlaskách

Na poli u Dyjákovic vyhasl mladý
život řidiče ...
Nemusí být těch událostí moc, ale když je mezi nimi velká tragédie, najednou zbystříme a znejistíme. Co kdyby se to týkalo někoho blízkého, známého ....


Hasiči ze Znojma byli vysláni k labuti, která byla vlascem upoutaná ke kládě v Kyjovicích na Znojemsku. Stalo se 1.10.2016.

K požáru slámy na poli k obci Litobratřice na Znojemsku vyslalo operační středisko čtyři hasičské jednotky. Stalo se o půl třetí odpoledne ve čtvrtek 29.9.2016.


Havárie se smrtelným zraněním se stala v pondělí 26.9.2016 na silnici v katastru obce Dyjákovice. Řidič jel s osobním vozidlem VW Golf od státní hranice směrem k obci Dyjákovice v prostoru starého hraničního přechodu. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace a z dosud nezjištěných příčin narazil čelně do jediného vzrostlého stromu široko daleko. Auto tím bylo vymrštěno, přetočilo se přes střechu a dopadlo před pátou hodinou ranní do pole nedaleko Dyjákovic. Řidič Tomáš P. narazil do vzrostlého stromu nezvykle vysokou rychlostí. Podle Znojemského týdne mělo jít o dvacetiletého mladíka, s nímž se těsně před touto tragédií rozešla přítelkyně, což on neunesl ... Dokládat to má SMS zpráva na rozloučenou, kterou měl dívce zaslat pár minut předtím. Škoda na autě je asi šedesát tisíc korun.


Projížděl jsem minulý týden obcí Břežany. Na obecním úřadě vlál černý prapor. Připomínal památku na náhle zesnulého dlouholetého starostu obce Mgr. Josefa Rebendu. Byl jen o dva roky starší než já ...


Na a takhle se v neděli 2.10.2016 v podvečer radovali hráči Práčí po vstřelení vítězné branky ve Vlasaticích. Jinak jsem ale koukal, jak se ve Vlaskách staví. Skoro jako v Božicích .... :-)!



Úspěšným střelcem byl hráč č. 16 Roman Kosec. Jeho táta
měl určitě velkou radost a za chvíli jej raději stáhl z hřiště ...
Blahopřát se mu chystá bývalý hráč Božic Kuba Rambousek
(uprostřed). Skoro bych řekl, že dost shodil ... :-)

Strůjci práčského úspěchu: kapitán Petr Tkadlec (vlevo, č.5),
bratranec našeho trenéra Miry Tkadlece, a Vladimír Klouda
(č.8, ročník 1976!)








Žádné komentáře:

Okomentovat