sobota 15. října 2016

Proč přestaly volby lidi zajímat?

Letošní volby v Česku lidi nezajímaly. Politici se ani neptají PROČ? Snad jenom prezident Zeman navrhuje, aby byly volby pro lidi povinné. I naše anketa svědčí o


Odpověď není jednoduchá, ale vybral jsem desítku novinových titulků, které určitě trošku napovídají o nechuti a nezájmu. Jak mi napsal jeden/jedna diskutující: Lidi k volbám nechodí, protože nevěří, že se něco změní! Takže takový malý výběr k rozčarovanosti občanstva,a to i toho božického. Uvidíme, co budeme psát za rok.
*Lidé nevěří státu, informacím i sobě blízkým
*Zklamání u bazénku
*Koblihy nezabraly
*Věřil jsem Sobotkovi jako naivní blbeček a on dělá podrazy
*Soud o minulosti Andreje Babiše nekončí
*Komunistická nevěsta už není tak bohatá
*Proč vládní strany vyhrály volby?
*V Senátu zůstane silný hlas proti letnímu času Petr Šilar
*Na Jičínsku vítězí Tomáš Zachariáš Josef Maria Děpolt Rudolf Kazimír Hostislav Czernin, majitel zámku Dymokury, potomek významné české šlechtické rodiny. Budoucí český prezident?
*V Senátu končí bývalý jihomoravský hejtman Stanislav Juránek
*Zeman i proti Kiskovi
*Co když Trump vyhraje?

I když v Česku přišlo ke krajským i senátním volbám málo voličů, karty jsou rozdány. Díky těm, co přišli. To v Americe je to jiné! A dokonce nás zajímá, jak to tam zanedlouho dopadne! Dočkáme se někdy u nás takového zájmu o některé volby?

P.S. I naše anketa ukázala, že společnost je rozpolcená, ne-li přímo rozčtvrcená. Polovina hlasujících je s letošními volbami spokojená, druhá polovina nespokojená a ještě je velká část obyvatelstva, kterému je to prý jedno!
            (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat