neděle 16. října 2016

Fotbal: Dobšice nám vzdorovaly jen chabě

Poznáte, kdo je autorem/kou
této povzbuzující veršovánky?
Tak slabého soupeře jsme letos na podzim zatím ještě nepotkali a jenom díky naší střelecké nemohoucnosti si hosté odvážejí pouze čtyří "fíky".
OP: Božice - Dobšice B 4:0 (2:0). Naše branky: 2x David Švejdík, po jedné Kamil Kalina a Jan Kudlička.


Před slušnou návštěvou zápas řídil celkem dobře sudí  Michal Ďurko. Poděkování paří i asistentovi Karlu Kučerovi, který obětavě zaskočil na čáře.
Naše sestava: Honza Szabó - David Švejdík, Jiří Pavelčík, Petr Řihák - Zdeněk Chrenovský - Ondřej Zapletal, Karel Vávra, Roman Šob - Kamil Kalina - Patrik Ležák, Jan Kudlička. Střídali: Petr Procházka a Radek Šob, na lavičce ještě připraven trenér Miroslav Tkadlec. V průběhu zápasu jsme střed a útok operativně přeskupovali, takže to v závěru utkání s naším rozestavením vypadalo úplně jinak.

Branky:
4´- Centruje Honza K. a Džamp hlavou na 1:0
32´- Honza K. opět centruje Džampovi a ten hlavou na 2:0.
48´- Pohotový Kamil Kalina doťukl pěkný míč z malého vápna do sítě na 3:0
58´- Džamp mohl slavit hattrick, ale tentokrát šla jeho hlavička do spojnice tyče a břevna!!!
82´- Lopík poslal míč na šestnáctku, Honza K. zamířil a umístil do branky na 4:0

Zbytek komentáře večer a zítra.

V tabulce jsme přeskočili Hostim a dnešního soupeře z Dobšic a před námi je o bod Starý Petřín, který přivítáme na našem hřišti v neděli 23.10.2016.

Kdo nám dneska v sestavě chyběl: Zraněný David Mlčúch, zraněný Míša Topolčan, dlouhodobě zranění Vojta Bačo, Luděk Janků a Evžen Egner, zraněný Broňa Juřica, pracovně vytížený Jara Jandásek, a pak hráči jako Vojta Maruštík nebo Kuba Zifčák. To už je slušná "armáda" hráčů, které musí někdo zastoupit.
A tak se v základní sestavě objevili až čtyři dorostenci. Nic proti tomu, je dobře, že kluci dostávají příležitost, že chodí a že se "oťukávají" v soutěži mužů. Chtělo by to ale více a lépe zhodnotit fakt, že za sebou mají sobotní utkání své dorostenecké soutěže a že nasazení na celý zápas mužů je dosti náročné.
My na ochozu bychom dneska v základu rádi viděli třeba našeho trenéra a už do druhé půle poslali někoho ze střídačky. Ale to je jen taková "dobrá rada" po boji.

Soupeř byl dneska tak slaboučký, že bylo vlastně jen otázkou času, kdy mu to začneme sázet do branky. Bylo moc dobře, že se to povedlo Džampovi už ve 4´(ale jinak, Davide, těch různých kiksů bylo dneska až nějak moc) a že stejný hráč proměnil svou hráčskou zkušenost a čich na góly i ve 32´!!! U mě dobrý!!!! :-)
Dobšice měly hlavně vzadu několik "pilířů", od kterých se naši hráči odráželi, jak od trampolíny! Střeleckou slinu tak dneska nechytl za celý zápas Roman a ani Lopík neměl "loženku"! Taky Honzu K. a Kamila známe v daleko lepší herní pohodě. A to píšu i při vědomí toho, že dali dneska oba dva po brance.

Těch akcí, které měly skončit jinak, než skončily v reálu (nezpracováním míče, podkopnutou střelou, centrem na paty) by se dneska taky dalo spočítat docela dost. Výběr vypadá třeba takhle:
8´ Džamp posílá do gólovky Honzu K. Nezpracoval ...
13´ Jura potáhl a servíruje Lopíkovi ...
22´ VPK kope Džamp - do gólmana - ten vyrazil před sebe - nikdo nedobíhá ...
26´ Pěkně Ondra - "Myslel to dobře."
27´ Zmatek u branky hostů - zakončuje Džamp střelou nad!
31´ Džamp pálí - teč na roh!
34´ Jediná gólovka Dobšic - míč těsně minul naši branku
37´ Pěknou kombinaci zakončuje Roman po zemi - střela sražena na roh! Po rohu pálí Džamp, střela opět sražená na roh a nakonec Kamil hlavou nad! (míč asi podběhl)
50´ K odraženému míči se dostal Kamil ve vápně - míč mu nesedl
60´ "Oni (Dobšice) přestali běhat!!! Zoufalý pokřik Bujaka: "Dobšice, góóól!!!!!!!!!!!!"
Náš tlak je drtivý, soupeř úplně odpadl.
62´ Faul na pronikajícího Lopíka - kope Jura - Kamil sklepl do gólmana
64´ Honzův roh proletěl k zadní tyči a Zdeněk to levačkou nedal. Těžká situace.
70´ Roman to z 25 m podkopl. Jakoby se všichni smířili s osudem. "Voni jsou úplně marní!"
73´ Roman opět podkopl nad! Kamila střídá Prochy.
75´ "Je po fotbale!"
83´ Místo Ondry jde Messi.
86´ Poslední pěkná akce a naše šance. Roman se s míčem propletl celým vápnem, poslal Honzovi K. a ten poslal po zemi vedle tyče!
89´ Lopík v šanci, ale je z toho jen roh.

A pak už konec. Ani nevím, jestli dneska následoval vítězný pokřik. Vítězství bylo jasné, za vstřelené branky patří velký dík, ale hra mohla být , hoši naši zlatí, lepší!!!

                    (lan)










 Jak padla naše první branka:


















2 komentáře:

  1. Verše "Božice, to je klub náš, běhej, střílej, ty to dáš! ... To vítězství slavit budem, do hospody všichni půjdem!" napsala aktivní fanynka jménem ....! Tak už víte?

    OdpovědětVymazat