pondělí 24. října 2016

V Čejkovicích hořelo, zasahoval i SDH Božice (akt.foto)

Rozednívající se Čejkovice byly v pondělí ráno osvíceny požárem, který vypukl v neobydleném rodinném domě. Jak dokládají snímky publikované na http://www.firebrno.cz/, mohla být tragédie i škoda vyšší, neboť se dům nachází v řadové zástavbě.


Na likvidaci požáru se podílely jednotky hasičů: SDH Drnholec, PS Znojmo, PS Hrušovany nad Jevišovkou, SDH Borotice, SDH Božice

Popis: Požár rodinného domu, hašení 4 C proudy, zřízena dálková doprava vody. Lokalizace v 7:41 hod, dohašování ohnisek. Likvidace 9:43.


Na webových stránkách jihomoravských hasičů se k tomuto případu uvádí:
Čtyři jednotky hasičů zasahovaly dnes ráno u požáru neobydleného domu v Čejkovicích na Znojemsku. Předběžná škoda způsobená požárem se pohybuje kolem 300 tisíc korun. Plameny zničily střechu nad obytnou částí přízemního domu a také průjezd. Hasiči zabránili rozšíření požáru na sousední domy v řadové zástavbě. Příčinou požáru byla zřejmě technická závada na elektroinstalaci. 
         (lan)























2 komentáře:

  1. Je to neštěstí a tragédie pokud se něco takového stane ale mnohdy je to zaviněno lidskou hloupostí a lacností.Za svou éru elektropraxe jsem už viděl tolik špekulantů že mě přechází až mráz po zádech a těchto tragédií bude bohužel přibývat než ubývat.Proto lidé neblázněte ti elektrikáři pro nic za nic nejsou.Pokud se chcete do nějaké instalace pustit bez elektrikáře zeptejte se.Za zeptání se neplatí.Pořád lepší ze sebe udělat hlupáka jak chudáka.Viděl jsem dost jako zásuvku pro myčku zhotovenou ze světělného okruhu,zásuvku v instalační krabičce do zdi přimontovanou hřebíky na kuchyňskou linku a taženou dvoužilovím zvonkovím drátem kde je připojená varná konvice atd,atd.Elektrikáři by mohli vyprávět jací jsou lidé koumáci.Proto lidé neblázněte neštěstí je hned.

    OdpovědětVymazat