pondělí 11. září 2017

První vyhrání z kapsy vyhání

Kamil dává náš vedoucí gól ...
Že bude nedělní zápas s Petřínem tak emotivní, netušil na jeho začátku určitě nikdo. Taky asi nikdo nepředpokládal, že dva naši hráči skončí v nemocničním ošetření, no a taky nám v závěru trošku "spadla brada", když jsme neudrželi nadějné vedení 2:0.
OP: Božice - Starý Petřín 2:2 (0:0). Naše branky: Kamil Kalina a Robert Lysák.


Po oboustranném úvodním oťukávání se o trošku víc hrálo u nás. V první a jak se za chviličku ukázalo i poslední šanci v dnešním utkání byl v 7´ Jara Jandásek (foto). Pak přišla nešťastná 8´, kterou jsem ze "sebraných názorů a pohledů" popsal v příspěvku Tak se píská v kraji. Názory Petřínských se objevily v diskuzi a pohled sudího je v zápisu o utkání. Zraněného Jaru vystřídal ve 13´Bojar a zápas pokračoval. Jinak se čekalo na příjezd "rychlé". Hlasité projevy nevole z úst rodinných příslušníků zraněného hráče by se asi daly pochopit ...
Po faulu na pronikajícího Dejva ve 14´ kopal Jura přímák. Míč se (snad?) odrazil od pravé tyče zpátky do vápna. Naše radost ze Zdeňkova doklepnutí byla však předčasná, jak ostatně dokládají fotografie. Přesný AR Vodák signalizoval ofsajd a tak se rozehrávalo od petřínské brány.
Pak přišly velké šance hostů: v 16´, v 21´ Honza v bráně bravurně vypíchl gólovku a ještě nám hosté zle zatápěli ve 23´, těsně před příjezdem "rychlé" a následným 13´ přerušením hry. Ještě předtím byla nebezpečná hra petřínského hráče č. 3 oceněna ŽK.
Začalo se opět hrát ve 39´, což vlastně byla nějaká 25´ hry. Naštěstí se toho v tomto čase moc neudálo, i když Petřínští zůstali lepším mužstvem a my jsme byli pořád nějací zaražení. Honza Szabó opět výborným zákrokem eliminoval nebezpečí před svou brankou, jinak petřínská "14" i "15" pálili mimo. I my jsme se osmělili - až ve 44´pozdravil Jura petřínského gološe. Teprve kolem 30´ nastaveného 1.p. z nás spadla deka, uvolnili jsme se, začali jsme běhat (patrné to bylo třeba u Honzy K.) a šli jsme do šancí. Právě Honza poslal tutovku na hostující branku, ale Hajdy vyražený míč nedoběhl! Chvíli poté po faulu na Dejva kopal VPK Kamil, ale Jara H. poslal míč hlavou nad! A nevyšla ani poslední akce Zdeňka, když potáhl míč přes celé hřiště a vypálil - vedle! Přesto jsme do kabin vyprovodili naše hráče potleskem.
Druhou půlku jsme začali aktivně. Druhou šanci "prodrbal" ve 49´ Hajdy. Množily se fauly hostů na naše hráče (na Dejva, potom na Pavla za ŽK) a poněkolikáté byl v gólovce Jara H. v 57´! "Voni už nic nehrajou," konstatovali naši fanoušci a náš tlak sílil. V 63´ byl v útočném pásmu faulován Jura, sám kopal přímák, ze kterého dal Kamil náš vedoucí gól na 1:0!
Místo Honzy K. přišel do hry Lukáš Hrobár a v 68´ zvyšoval unikající Bojar krásnou střelou podél gólmana na 2:0! Najednou zavládla mezi námi euforie, asi až přehnaná: "Starý Petřín má bubny, my máme body!" volal na neúnavně bubnující petřínské fanynky náš nejhlasitější fanoušek. Škoda, že svůj slovní doprovod zbytečně šperkuje ostrými výrazy. Nehodí se to moc a vůči děvčatům už vůbec ne. Naše omluva tak míří k petřínským bubenicím! 
Vedení jsme mohli pojistit v 73´. Pěkná akce Jary Hrobára nebyla úspěšně zakončená. Ach ta střelba ... Při následujícím útoku hostů byla zasažená Kamilova ruka ve vápně. Ano, byla od těla, ale úmysl tam nebyl, neboť ho petřínský hráč napálil z metru! Ale tak se píská v kraji! Hosté penaltou snížili na kontaktních 2:1 a to jim vlilo nové síly do ochabujících žil. "A je po nás," konstatoval prorocky náš nejzkušenější fotbalový expert! Bohužel měl pravdu. Pojala nás obava o výsledek a křeč. Hajdyho nahradil Pacík, ani to nepomohlo. Hosté hráli s tvrdým nasazením a fauly na Dejva, Pacíka i Kamila, to jenom dokládají. Nevyšel ani Jurův přímák po faulu na Pacíka v 80´, ani Romanův v 84´ po petřínské ruce. Faul ve vápně na našeho hráče v 85´ jsem neviděl, ani nevyfotil, přebírám jenom reakce okolosedících a stojících fanoušků i našich hráčů. Následoval protiútok Petřína, Kamilův zákrok, Kamilovo zranění a Petřínský přímák, který jejich ostrostřelec  poslal hlavou pod víko. Byla to nějaká 88´ a bylo po našem vítězství. Stav 2:2 už se nezměnil.

Zatímco se Petřínští po závěrečném hvizdu radovali, jako kdyby zvítězili (i když upřímně řečeno, bod z hřiště soupeře je velmi cenný, a po průběžném vývoji zápasu dvojnásob), my jsme odcházeli trošku rozpačitě.
Spravedlivě to však po utkání zhodnotil náš kapitán Jirka Pavelčík: "Měli jsme dneska silného soupeře a výsledek odpovídá průběhu zápasu. Oni byli lepší v první půlce, my ve druhé."

Asi to tak musíme brát. K zamyšlení však je, že potřetí v řadě jsme o body přišli v posledních minutách utkání a po standardkách (teď nekomentuji jejich oprávněnost nebo ne) - Hostim, Jezeřany, Petřín - v součtu jsme ztratili 5 bodů! Přitom v Hostimi a s Petřínem jsme vedli o dvě branky a v Jezeřanech jsme si mezi prsty nechali uniknout všechny body!


                                       (lan)
Bojar zvyšuje na 2:0 ...





























































2 komentáře:

  1. Prosím diskutujícího, který mi poslal soukromý mail k zápasu, aby si vyprázdnil schránku, protože se mi moje odpověď vrací jako nedoručitelná.:-) (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Na dvě věci jsem v tom hektickém komentování zapomněl. Je třeba pochválit a ocenit všechny, kteří s klidem a bez zbytečné nervozity zajistili příjezd "Rychlé". Jmenovitě bych vyzdvihl Karla Kučeru a vedoucího mužstva Jiřího Čadu. A z jiného ranku si pochvalu zaslouží Jiří Himal, který zajistil prodej základního občerstvení.

    OdpovědětVymazat