čtvrtek 16. listopadu 2017

Božice uprostřed týdne. Stále se něco děje

V pátek máme volno. Česká republika slaví státní svátek Den boje za svobodu a demokracii. Odkazuje na dvě významné události našich dějin - zásah nacistů proti studentům v roce 1939 a zásah policejních jednotek proti studentské demonstraci 17.11.1989. Většinou jsme si zvykli slavit svátky prací nebo odpočinkem, málokdo zamyšlením nad tím, co bylo. A taky nad tím, co se děje právě teď!


Včera odpoledne jsem se vracel do Božic a sem tam jsem se zastavil a zdokumentoval to, co mě zaujalo.
Rušno bylo hned krátce po vjezdu do obce od Mackovic. Navážel se stavební materiál. Rušno je i na budování komunikace nad mateřskou školkou  a rušno bylo i na hřišti. Jednak se tady pokládala nová elektrická přípojka a jednak se vytlačovaly zbytky vody ze závlah.
Mapujeme "lípy svobody". V Božicích k nim můžeme počítat skupinu tří lip u Jiráskova domu na Kolonii a lípu u bývalé české státní menšinové školy.
A v tom zmateném pozdním podzimu nám na jedné větvičce rozkvetla kalina. No řekněte, není to krásné? Doufám, že i náš stoper Kamil shodného příjmení nám zase "rozkvete". :-)
Sváteční víkend nemá v Božicích v plánu asi žádnou akci, ale už příští víkend bude plný a pak až do Silvestra můžeme společně s Miroslavem Donutilem zvolat: "V Božicích se stále něco děje!"

        (lan)












Žádné komentáře:

Okomentovat