úterý 7. listopadu 2017

Co se děje v Pravicích?

V Pravicích rezignovali na svůj post tři zastupitelé. To se může stát. Jelikož kandidovali ve volebních stranách, nastoupí na jejich místa náhradníci. Zajímavější je důvod. Prý v posledních letech provádí veškeré práce jeden a tentýž stále se opakující vítěz výběrových řízení.


Ponechám pravický příběh na chvíli bokem, jelikož jsem si vzpomněl na doby, kdy se podobně postupovalo i u nás v Božicích. I u nás to po určité době vzbudilo pozornost a nevoli. Myslím, že doposud bohužel platí pravidlo, že vítězem se stává NEJNIŽŠÍ NABÍDKA. Bylo by to tak správně, kdyby tenkrát mezi těmi, kdo se hlásili do výběrových řízení, nepanovala "kartelová dohoda". Ty dáš nejnižší nabídku v B., my v P. a oni v Š. A tak pořád tak nějak dokolečka dokola ....
Dneska se v Božicích do obřích akcí jako v "devadesátkách" a na počátku 3. tisíciletí nepouštíme. Drobnější akce procházejí prakticky bez povšimnutí veřejnosti. Když už se něco nepovedlo, bylo řečeno, že "tato firma už si u nás nekopne" a tak se snad dělo a děje.

Pravice jsou ve fázi viditelného rozmachu a rozvoje. Dohánějí to, co my už máme dávno za sebou. Pana starostu Vitoucha znám jako férového chlapa, s nímž jsem spolupracoval v dobách, kdy jsem řediteloval v Břežanech a on pracoval ve Statku s.r.o. Věřím tomu, že pro Pravice dělá maximum možného a navazuje na dílo svých předchůdců, s nimiž jsem spolupracoval v dobách, kdy jsme Noviny Niva dělali trošku jiným způsobem než dnes.

Asi až čas ukáže, co bylo výhodnější. Myslím samozřejmě v těch výběrových řízeních. :-)

       (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat