neděle 26. listopadu 2017

Zastavili jsme se v Jiráskově domě

Právě soutěžím. Hlas jsem dal ale jiné...
Tradiční předadventní zastaveníčko v Jiráskově domě na božické Kolonii se opět vydařilo. Tvůrčí dílničky, vánoční cukroví, výstavka Hračky z půdy a soutěž o královnu vánočních polévek. To je jen taková malá ochutnávka toho, co všechno jste mohli v neděli odpoledne na Kolonce zažít.


Poděkování patří obětavým pořadatelům, kteří celý týden připravovali, zdobili, sháněli a tvořili vše, aby zázemí i sál sál byly na dnešní neděli vzorně připravené. A protože i pan František poctivě topil, bylo nám všem po hodině tak příjemně teploučko, že bychom pomalu začali sundávat zimní oblečení. :-).  Možná nás taky zahřál speciální svařák s ingrediencemi dle vlastního výběru a osmička soutěžních vánočních polévek. Já otestoval všechny a můžu říct, že jsem si pochutnal! Dodatečně tedy ještě vyseknu poklonu všem kuchařkám. Možná řadu z nás hřálo ubíhající mládí ....
Osobně bych ještě ocenil přátelskou atmosféru zaplněného sálu Jiráskova domu a sváteční náladu. V Jiráskově domě nemusel být v neděli 26.11.2017 nikdo sám.
A zatímco krátce po poledni jsme se ve smuteční síni božického hřbitova ve velmi početném davu loučili s jednou ze známých obyvatelek Kolonie paní Jiřinou Čadovou, v podvečer zářila očka malých návštěvníků zastaveníčka v Jiráskově domě. Tak už to v životě chodí, že se musíme vyrovnat s věcmi smutnými i radostnými a třeba letošní kout s hračkami z půdy dal hodně vzpomenout na dobu našeho dětství, na naše rodiče a jejich vrstevníky, ať už žijí kdekoliv nebo právě odcházejí ....

               (lan)

Kdo se stal Královnou vánočních polévek, teď nevím a tak rovněž nevím, kdo odjede s hlavní výhrou, kterou je podobně jako v Babišově Účtenkovce osobní automobil zn. Samoděl a samochod.

             (lan)






























































Žádné komentáře:

Okomentovat