sobota 18. listopadu 2017

Velké změny v integrované dopravě a zase jsem šel Božicemi

Nová výsadba u plotu nového
dětského hřiště
Velké změny nás od 10.12.217 čekají v integrované dopravě, taky hospoda v Boroticích je od úterka zavřená a naše obec vysázela nové stromy u dětského hřiště. Taky se po travnatém silničním valu projeli "řepaři".


Od 10.12.2017 vstupuje v platnost nejen nový jízdní řád integrované dopravy, ale dochází k výrazným změnám u dopravců, kteří budou jednotlivé linky obsluhovat. Detaily popisovat nebudu, jenom konstatuji, že na božických linkách se rozloučíme se Znojemskou dopravní společností Psota i naší Břežanskou dopravní společnosti. Nově nás bude obsluhovat ČSAD Hodonín a.s.

Od úterý se jeden ze stolu v Hostinci u Kudličků stal stolem štamgastů z Borotic. Tamní pohostinství bylo v tento den uzavřeno a nevypadá to, že by se v dohledné době znovu otevřelo.

Nové okrasné stromy byly v těchto dnech vysazeny kolem západní části nového dětského hřiště a podél chodníku od křižovatky u dětského hřiště k Chlubnovým. Jednou budou vrhat příjemný stín do prostoru houpaček a laviček na hřišti. Pak už zde nebude chybět skoro nic. Říkám skoro! Víme všichni, co by tam ještě jednou mělo být umístěno.

Že je zatáčka naproti paní Němečkové a naproti Hostince u Kudličků nebezpečná jsme zase po krátké době viděli tento týden. Očitým svědkem jsem nebyl, ale otisky v travnatém svahu hovoří jasnou řečí.... Ještě se tak měli o sebe otřít a už "by to nemělo chybu"!

O opravu žádá zábradlí naproti farské zahrady a o instalaci prosí zatím neexistující zábradlíčko kolem konce chodníku u zahrady I. mateřské školy.

Poslední záchvěvy letošního podzimu asi brzy zmizí. Ale zatím kvetou. Kromě kaliny, kterou jsem ukázal nedávno třeba i sedmikrásky....

Oblíbené Božické jesličky ani letos nebudou chybět v kalendáři kulturních akcí. Jenom termín Ivan ještě upřesní podle svého pracovního kalendáře.

                      (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat