středa 28. března 2018

Napadení syna Ing. Rady pracovníky Agrofertu

Jak uvádí dnešní vydání webu ECHO 24, došlo včera nedaleko obce Boskovštejn k napadení spolumajitele Agra Boskovštejn Ing. Vojtěcha Rady pracovníky jevišovického Agrofertu (ve svěřeneckém fondu Andreje Babiše).

Zemědělci Bohumíru Radovi, který vede už delší čas spor s koncernem Agrofert, zmlátili podle jeho vyjádření syna. Napadení se mělo stát, když Vojtěch Rada dokumentoval traktory společnosti Agro Jevišovice (součást Agrofertu), které upravovaly půdu na místě, kde měl Rada pronajatý kus pole. Společnost Agrofert zároveň na zemědělce podává trestní oznámení.


Zemědělec Bohumír Rada ve zprávě zaslané deníku Echo24 uvádí, že byl včera napaden jeho syn pracovníkem Agra Jevišovice. „Dle lékařské zprávy došlo k úderům do hlavy a škrcení s následkem lehkých zranění v obličejové části a na krku. Na místo byla zavolána Policie ČR s oznámením za napadení ing. Vojtěcha Rady pracovníkem společnosti Agro Jevišovice, která věc šetřila,“ uvádí Bohumír Rada ve zprávě.
Napadení mělo proběhnout na poli, které patří dle nájemní smlouvy Agro Boskovštejn. Společnost vlastní jak Bohumír Rada, tak jeho syn Vojtěch. Radův syn měl na poli dokumentovat, jak traktory z Agra Jevišovice zpracovávají půdu, kterou však mají Radovi v pronájmu. Poté mělo dojít k fyzickému napadení. Policie nyní celý incident prošetřuje. „Oznámení o údajném incidentu nedaleko obce Boskovštejn jsme včera odpoledne přijali. Nyní probíhá šetření. Zjišťujeme veškeré informace a okolnosti této události,“ řekla pro deník Echo24 Lenka Drahokoupilová z krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.
Více si přečtěte na https://echo24.cz/a/SRNBr/agrofert-versus-zemedelec-rada-nejdriv-spalene-pole-ted-napadeni-syna

1 komentář:

  1. Jestli budou Božice smrdět jako vloni, tak to asi nebylo naposledy.

    OdpovědětVymazat