sobota 17. března 2018

Nová bytovka je třeba

Ilustrační foto
Letos na podzim se konají komunální volby. Komu se zdá, že jsou ještě daleko, mýlí se. Volební programy kandidujících stran v Božicích jsou vždycky zajímavé a hodně ze slibů se uvede v praxi. Největší šanci mají ty, na kterých existuje přiměřený konsensus. Vsadím se, že stavba nového bytového domu, takovým atraktivním tématem je. Ukázala to i naše anketa na ProBožice.


Za sebe můžu jasně a zřetelně říct, že volební strana ProBožice bude svou kandidátku stavět a jednou ze tří priorit jejího programu bude stavba nového bytového domu v Božicích.
A pokud budete lovit v paměti, kdy naposledy se v Božicích postavil zgruntu nový bytový dům, tak to byly "Pastelky" u školy, a to už je setsakramentsky dávno. Už na ně pomalu padá prach zapomnění... Všechny další obecní byty vznikaly půdními vestavbami, nástavbami, rekonstrukcemi starších bytových prostor a rekonstrukcí ubytovacích prostor na posádce. Zbrusu nový bytový dům bude Božicím určitě slušet.

                                      (lan)


17 komentářů:

  1. Myslím že oprava školky je potřeba víc než stavět bytovku. Plno Božických dětí dojíždí jinam do školek, místo toho aby chodili v místě bydliště. Snad si zastupitelstvo uvědomuje že budou volby? Vajdíková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plně sdílím váš názor: O školce by mělo rozhodnout ještě toto zastupitelstvo!!! Slíbilo to! Aspoň se už několik let jedná o její úpravě (přístavbě), teď dokonce o novostavbě, ale skutek - zatím - utek! :-(

      Vymazat
  2. Školky tu jsou dvě tak nevidím důvod stavět další...A mladých lidí co hledají bydlení je tu taky dost :) .K

    OdpovědětVymazat
  3. Školka ať se opravy.novostavba školky není vůbec potřeba. Ale určitě to že děti chodi jinam do školky není v opravě školky.je to v něčem jiném.a bytovka ať se postavy.. Je tady tolik mladych lidí co mají žádosti o byt.a nic. Někdo má žádost ani ne půl roku a byt dostane..někdo může čekat a nedočká se.na mladý by se mělo taky myslet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedá se nesouhlasit.Na co nová školka??jsou tady dvě!!! A je vám to málo?ať se postaví bytovka pro mladé

      Vymazat
    2. Naprosto s Vámi souhlasím.To,že děti chodí do školky jinam (Velký Karlov) není v opravě školky....ale v něčem jiném.

      Vymazat
  4. Mladí by měli spíš hledat cestu k vlastnímu bydlení a ne čekat, že se o ně celý život bude někdo starat. Ale holt už je taková doba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sice pravda, ale vezměme v potaz realitu. Proto by obec měla investovat čas od času do nové bytové výstavby. Startovací malometrážní byty i sociální bydlení pro ty starší. Nevidím nic špatného na domech označovaných jako Domy s pečovatelskou službou. Vícegenerační bydlení je dneska spíš výjimkou a velké "hrady" se schodišti dolu do suterénu i nahoru do poschodí jsou téměř minulostí. Je to samozřejmě komplikovanější a složitější, ale nějaké vize by v tomto směru měla každá obec mít. A nemyslete, bydlení v bytovkách taky není tak jednoduché a výhodné, jak se na první pohled zdá. Každá forma bydlení má své přednosti i starosti.

      Vymazat
  5. Nerada se poustim do debaty.ale uz se to neda vydrzet.Školky sice mame dve ale v jakem stavu.1.mš ma spatny toalety vybaveni si pamatuji jeste ja a to me je 45 roku.pisatele asi nemaji deti ve školkach nebo nemaji cit pro estetiku.a co se tyce bytovky taky jsme chteli bydlet a museli jsme si to zaridit sami.necekali az nam spadne byt do kluna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje děti chodily do 1 mš.. Nyní chodím kamarádce občas pro do dítě a vidím že ta "estetika" je lepší. Nové hračky atd. I když pár oprav by to chtělo.nebuďme zase rozmlsani. A k té bytovce.. Když se může dělat pro druhé proč by se nemohla nechat postavit bytovka. V dnešní době mě to přijde normální.a ten kdo se zařídil od začátku hned sám tak je opravdu šikovný....

      Vymazat
  6. Vážená paní, to aby se v Božicích řešila otázka školek, jsem navrhoval už v 90. letech! Tenkrát by mě ti odpovědní nejraději "zaškrtili"! Prostě nebyla vůbec žádná vůle to řešit!!! Máte plnou pravdu, moderní školka má vypadat úplně jinak! To, proč se to neřeší v posledních letech, je skutečně záhadou!!! Mluví se mluví, ale nekoná se!!! Nebo se na něčem pracuje? Vy nevíte, já nevím, oni neví!!!!??? Tak kdopak něco ví??? (lan)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, jak se psalo v předešlých příspěvcích. Školka je opravdu z venku krásná, ale vevnitř by chtěla celá zmodernizovat. Vedeni obce se opravdu nebylo podívat vevnitr, jak to tam vypada, je to hrůza. A naše děti si zaslouží být v pěkném prostředí. To co mají ted, určitě není hezké prostředí. Taková velká obec a není schopná dotáhnout rekonstrukci do konce. Udělá školku z venku, ale vevnitř to zůstalo stejné jak před 30 lety. Přijde mi, že je to uděláno jen na oko, kdo tam nemá děti, tak ani neví. Stavění nové školky je hloupost, božicka školka je dostatečná. Neříkám, že by se neměla postavit bytovka, ale když začaly se školkou, měly by to dotáhnout do konce. Je to ostuda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,obec je zřizovatel.Ale škola musí dát podnět (návrh na rekonstrukci) a potom může obec něco řešit.Takže? Není vždy všechno na obci.

      Vymazat
    2. Tady by se vždycky všechno nejradši svedlo na obec..to je božický trend.a proboha na co nová školka stačí když se poupravy ty co tady stojí.. Měla jsem tam děti i teď párkrát navštívím a tak hrozny to zase neni.co by jste pořád chtěli?!a to že děti jezdí jinam?! Je otázka jiná.. A vime to v božicich už delší dobu.

      Vymazat
    3. S tím nápadem postavit novou školku snad přišla obec_nebo ne?

      Vymazat
  8. Omilate to tady pořád dokola.myslite si že se to tady vyřeší?! Těžko!dizkuse úplně o ničem.(slušně napsaný).přijde mi že chce tady jen někdo vyvolat nevole:) a něčí pochybení

    OdpovědětVymazat
  9. Jj,dělají se chodníky,silnice, tak co víc chcete?

    OdpovědětVymazat