čtvrtek 28. března 2019

Co se děje kolem nás. Unikátní torzo pranýře v Hrušovanech n. Jev.

Pranýř v Prosiměřicích
Mnohé zajímavé se děje v našem okolí. Většinou jsou to zprávy pozitivní a zajímavé, sem tam se objeví i nějaké mínus. Jako třeba pokuta za černou skládku v Břežanech. Opačné zprávy přicházejí z Hevlína nebo Hrušovan  n. Jev.


V Hevlíně se obec rozhodla požádat o odkoupení zrušené lokálky. Teď se bude čekat, jak se rozhodne stát, kterému doposud uzavřená trať patří.
Z jiného ranku je objev v Hrušovanech n. Jev. Tam v těchto dnech při výkopových pracích objevili torzo středověkého pranýře z 16. století. Unikátní artefakt by měl být prohlášen kulturní památkou a město vyslovilo souhlas s tím, aby z torza vznikl původní pranýř. Pro nás známý pranýř se nachází v městysi Prosiměřice.
Ve středu odpoledne se u prodejny COOP Jednota v Hrádku srazil autobus s osobním autem. Silný provoz museli kyvadlově řídit dopravní policisté. A ve čtvrtek těsně před devátou došlo k dopravní nehodě ve Velkém Karlově. Srazil se tam osobák s náklaďákem a byly po nějakou dobu překážkou na vozovce ve směru na Dyjákovice. Obě nehody se obešly bez zranění.

                (lan)


Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/hevlin-kupuje-lokalku-ceka-na-rozhodnuti-statu-20190327.html

Žádné komentáře:

Okomentovat