neděle 31. března 2019

Voda už je v pořádku

Na základě provedených rozborů vody ve vodovodním řadu v Božicích bylo konstatováno, že reklamovaný pach pitné vody byl potvrzen.


Problém byl v dávkování chemikálií na úpravně vody v Božicích. Po opravě dávkování chemikálií a následném kontrolním odběru a provedené analýze bylo uvedeno vše do normy a vyhovující jakosti pitné vody v Božicích. Můžu potvrdit, že voda je již v normálu a dá se pít.
V této souvislosti děkuji starostovi obce za rychlé řešení nepříjemné situace a zajištění odborné kontroly.
                           (lan)

1 komentář:

  1. Pitná voda v Česku není tak dobrá, jak se o ní roky říká. Podle vědců, kteří se její kvalitou a úpravou zabývají, voda z kohoutků sice téměř vždy čistotou odpovídá českým normám, ty jsou však příliš měkké a zastaralé. Řadu pro zdraví nebezpečných znečišťujících látek omezují jen nedůsledně, některé v předpisu úplně chybí. Měkké limity platí například pro vedlejší produkty chlorace v úpravnách vod. Problémy jsou i s pesticidy, mikroplasty či zbytky léčiv. Ministerstvo zdravotnictví problém uznává, s návrhem na řešení této situace ale vyčkává na novou evropskou směrnici ohledně pitné vody. (Zpráva z médií 4.4.2019)

    OdpovědětVymazat