neděle 31. března 2019

Výhru zajistil Žapík

Cenné tři body si po dobrém taktickém výkonu vezeme z horké půdy v Dyjákovicich.
III.A: Dyjákovice - Božice A 0:1 (0:0). Vítězný gól dal z perfektně kopnuté standardky Žap.



Této akci předcházel faul na Honzu Sz., který nás dneska příjemně překvapil hrou pro mančaft. No a vynikající výkon podal Pumpido v bráně.
Zbytek reportu dám až ráno. Ale bylo to dneska výborné. Borci, díky! I my jsme za vás bojovali v dyjákovickem kotli.

Nastoupili jsme v následující sestavě: Michal Hrubý - Pavel Michalovič, Kamil Kalina, Roman Šob - David Švejdík - Pavel Ležák, Karel Vávra, Michal Jareš, Jan Kudlička - Jan Szabó, Zdeněk Chrenovský (K). Na lavičce Lukáš Hrobár, Martin Vrba, Luboš Šenkeřík. Trenér Jiří Pavelčík.

V prvním pěti minutách jsme domácí zamkli a Čudl pohotově z otočky orazítkoval břevno! Domácí měli dost silný střed, zatímco naše dvojice Karlík Míša se potkala na hřišti poprvé! V 10´ to byl právě Karlík, který mohl zakončit náš rychlý útok, ale rána mu nesedla a z kroku neprostřelil gólmana. Pak se osmělili i domácí a v 15´ musel Pumpido poprvé ukázat svoje umění. Chytil první domácí gólovku! A po pár minutách vytáhl nebezpečný míč na roh!
Ve 22´ vyslal svoji první dnešní vizitku na domácí bránu Žapík. Gološ tuto jeho standardku se štěstím vytáhl na roh. Domácí byli tou dobou ve středu tvořivější, my jsme situace řešili nákopy na krajní záložníky a útočníky. Moc z toho nebylo. V 30´ kopali domácí VPK, ale Pumpido byl dneska skvělý!
Po půlhodině konečně nebezpečně atakujeme domácí branku (Lopík, Karlíkův centr nenašel adresáta). A v 37´ ještě jeden záblesk pěkné akce (Honza Sz.). Celkově jsme se v první půli do vážnější šance nedostali, na druhou stranu jsme hráli pozičně dobře a hru jsme měli pod kontrolou. Neudělali jsme ani žádnou hrubici a poločas jsme dohráli - až na druhou gólovku domácích po rohu - bez ztráty kytičky.
Druhá půlka byla jasnější pro nás. Trenér provedl poločasový "výplach žaludku" a polil nás živou vodou. Trošku emocí přišlo kvůli zákroku na Lopíka. Bez trestu. To útočný faul našeho bývalého hráče Jary Hrobára na Míšu už ocenil velmi dobrý sudí Miroslav Peňás žlutou kartou. Ke slovu se dostal i Roman. Jeho tvrdá střela v 51´ "sa len trela" o tyč domácí branky. Po našem faulu na hranici "16" kopal Jara H. přímák, Pumpido jeho střelu vyboxoval. Útočné akce se tou dobou přelévaly na obě strany. Znovu úřadoval Pumpido a znovu pálil Roman. Domácím po 60´ odcházely síly a začali více faulovat. Nejdříve Lopíka a v 65´ se obětí faulu stal Honza Sz. "Kolíky mám na nártu otištěné ještě teď," ukazoval mi v "klubovně" ještě hodinu po skončení zápasu. U míče stál Čudl a Žapík. Běžela 66´, rozběhl se Žap - a nádherně trefený míč se zatřepetal v síti domácích. Vše najdete na fotografiích. Ujali jsme se vedení 0:1 a jak se ukázalo, byl tento gól dneska vítězný!
I my jsme se dali do střídání. Nejdříve přišel v 75´ Lukáš H. za Lopíka, v 80´ Vrbič za Honzu Sz. a nakonec do hry naskočil i Ludwa místo Čudla v 87´. Změny naši hru oživily, hlavně Lukáš jezdil nahoru dolu. Do útočných akcí se zapojoval i Pavel, kterého perfektně kryl Žap. Byla radost sledovat náš koncert.
Krásná individuální akce Romana v 77´ neskončila gólem, ale Roman sklidil zaslouženou pochvalu. Další individuálku předvedl Čudl minutu poté, ale Kamilova hlava byla tečovaná na další roh.
My chtěli vedení pojistit, domácí zvrátit nepříznivý stav. Zkusili několik brejků, ale Žapík i Pumpido byli na místě. I my jsme díky Čudlovi a v závěru Ludwovi vybojovali rohy. Napínavé to bylo až do konce, ale naši hráli zodpovědně a aktivně a nenechali si cenné body vzít. Především za druhou půlku si celý náš tým zaslouží pochvalu.

A v sobotu 6.4. nás doma čeká soupeř nejtěžší, Micmanice. Začíná se o půl čtvrté. "B" tým začíná svou soutěž ve stejnou chvíli na hřišti 1. FC Čejkovice.

                            (lan)
                                 











































Žádné komentáře:

Okomentovat