pátek 1. března 2019

Závlahy letos nově

Firma Hortim, která spravuje závlahový systém na Božicku už od zimních měsíců intenzivně maká. Pracuje na obnově a inovaci závlahového systému. Právě v  těchto dnech probíhá na mnoha místech v Božicích instalace nových hydrantů pro rozvody závlah.


Detaily vám nepovím, protože tomu popravdě řečeno moc nerozumím. Podstatné je však to, že ten, kdo bude chtít užívat vodu ze závlah, bude letos napojen nově a snad prý i přes vodoměr. Kdo víte víc, klidně napište, doplním to do tohoto článku.
Jedno je jisté: Jak je někde vodoměr, už to nespraví žádný paušál jako dosud, ale pěkně zacvakáme to, co spotřebujeme.
Voda se stala vzácností a její užití si  holt zaplatíme. A je jedno, jestli ji pustíme do domácího bazénu (tam se to vůbec prodraží), nebo si s ní budeme zalévat zahrádku, záhumenku, sad nebo vinohrad. Heslo této doby zní: Platit, platit, platit!

        (lan)

1 komentář:

  1. Ano. Každý hydrant má svůj vodoměr. Smlouvy na odběr vody obsahují předpokládaný odběr vody. Pokud bude pršet a vodu neodeberete, zaplatíte stejně jako pokut za neodebrané množství. takže platit, platit, platit ale také zalévat, zalévat, zalévat, i když prší. Bohužel ale zatím neprší.

    OdpovědětVymazat