úterý 4. února 2020

Zemřel fotbalový sudí a funkcionář Jozef Števica

Jak informuje web OFS Znojmo, v pondělí 3. února zemřel náhle známý fotbalový rozhodčí a fotbalový funkcionář Jozef Števica ze Znojma. I lidi pohybující se kolem božického fotbalu ho dobře znají stejně jako na řadě dalších míst znojemského okresu.


I v posledních letech si našel chvilku, aby si zašel nebo zajel na zajímavé okresní fotbalové zápasy. Nejčastěji na oblekovickou "Ajku" nebo do Přímětic. Tam jsem se s ním viděl vloni na jaře naposledy. Díky svým dlouholetým fotbalovým zkušenostem míval zajímavé postřehy, s nimiž jeho okolí často ne úplně souhlasilo. On si však stál za svým a neuhnul.
Stejně tak urputně zastával své názory v orgánech okresního fotbalového svazu. Třeba Božice měl rád, zvláště s Ivanem M. se nezapomněl vždycky přivítat, ale na druhou stranu nás tvrdošíjně cpal do znojemské skupiny, když jsme nedej bože spadli do trojky nebo jsme se v ní kdysi řadu let pohybovali. A přitom věděl, že trojku hrajeme raději v krumlovské skupině, protože k většině soupeřů jsme to mívali (až na Jezeřany, Vedrovice nebo Polánku) blíž.
Tak pane Števico, díky vám za vše, co jste pro fotbal na Znojemsku udělal.

                 (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat