pondělí 11. května 2020

Proč nám tady chybí správná značka?

Řidiči se ptají, proč tady chybí značka
s odbočením doleva směr Kolonie?
Obrátil se na mě jeden božický občan, jestli jsem si všiml chybné (spíš neúplné) dopravní značky u božické Jednoty? Mám takový dojem, že jsme se tomuto tématu věnovali už před několika lety, jak vidno, nic k lepšímu se nezměnilo.



Neobstojí ani tradiční výmluva odpovědných, že se jedná o místní komunikaci, která ústí "do nikam". Podobně je na tom nedaleká místní komunikace k panskému domu (zdravotnímu středisku), která taky ústí do nikam, ale ta svou dopravní značku má.
A tak se náš čtenář ptá, proč se všemu neměří stejným metrem? A jako příklad uvádí kamion, který místo ke Kolonce odbočil až na "značenou odbočku" do Prelátovy ulice a pak měl plné ruce práce, aby bez úhony vycouval zpátky na hlavní silnici.... To víte, kolem Bětíkových a novostavby Slováčkových by se asi neprotáhl.....

P.S. A prosím případné diskutující, aby se neodvolávali na to, že směrem na Kolonku přece kamiony jezdit nesmí.... Nemají se tam kudy jinak dostat, takže smí... :-)

                                             (lan)

... a tady to jde! Kde je tedy problém?

6 komentářů:

  1. Značka je bez vady. Asi to bude chtít brejle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívám se zítra, jestli už někdo během nouzového stavu značku "nedoplnil". :-) Pravda, kamion tam včera odbočoval a kdyby tam nebyla značka, těžko by se do takové "slepé" ulice pustil. Tak to nechme na zítra.

      Vymazat
    2. Je to tak. :-) Značka už je ve správném "znění".

      Vymazat
  2. Stačí řešit. Né jenom o tom mluvit. A vůbec to nemusí řešit obec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím líp, když na podnět občana někdo reaguje. Sami od sebe si tam černou čáru požadované odbočky namalovat nemůžeme. :-) Jinak dopadneme, jak ti dva muži, co na silnici nakreslili na silnici bílé čáry značící historickou hranici Moravy a Čech. Už je stíhá policie.

      Vymazat