neděle 5. dubna 2020

Kožené slunce aneb když nemáme v neděli fotbal

Kdyby nebylo koronaviru, neseděli bychom dneska doma, ale byli na fotbale. A víte, kde jsme dneska měli hrát? No, to asi neuhodnete, ale když to píšu já a napovím, že trenérem našeho soupeře je můj synovec Libor, tak fotbalu znalí už vědí! :-)
OP: Hostim- Božice A NE 5.4.2020, 14:00 h, hřiště Hostim


Bohužel, místo nervů na malém hřišti v Hostimi, sedíme doma u televíze (taky běháme venku, když už je tak krásně a sluníčko pálí...). A tak jsem to nechal na Jedničce a koukal na mně neznámý český film z roku 2002. A docela jsem při něm nasál tu známou fotbalovou atmosféru. Pokud máte možnost zpětného shlédnutí, tak koukněte na film Kožené slunce.
Aniž jsem to tušil, zůstal jsem až do hořkého konce... Ale dokázal jsem se docela vcítit do pocitů těch, kteří se nás v neděli odpoledne pokusili na televizní obrazovce pobavit.

Jak už napovídá název, hraje se o fotbale, nikoli však o tom velkém ligovém fotbale, kde se točí obrovské peníze, hraje se o fotbale, který žije jen z nadšenectví vesnických fandů, fotrů a jejich synků i klubových funkcionářů. A přece na tomto bitevním poli, kde se střídá hřiště s hospodou i s tichou domácností, jde často také o všechno: o kamarády, o rodinu, o smysl života. I tady se hraje fair play, ale i pod pás, i tady se vyhrává, ale i padá do propasti ligy pralesa.
K tomu dodává jeden z diskutujících: Jakožto odrodilec v dost fotbalové famílii ke Koženému Slunci můžu říct jen - tak takhle nějak se nastavuje zrcadlo:) Ano, Kožené Slunce opravdu věrně, i díky výborným hercům, ukazuje jak to na těch okresních soutěžích chodí, jak jsou ti lidičkové oddáni tomu svému fotbalu, a jak ho nikdy neopustí. Člověk to svým způsobem musí obdivovat...a upřímně, mezi námi, při zápase na drňáku v Borohrádku si užijete jako divák mnohem víc zábavy než při finále Ligy Mistrů.

Útlum života na celé planetě pomalu ale jistě odeznívá. Bylo to ostatně patrné i v chování a vystupování politiků - těmi nejvyššími počínaje - během tohoto předvelikonočního víkendu!

Zatím pořád platí rozhodnutí OFS Znojmo:
Mimořádná úřední zpráva VV OFS Znojmo dne 16. 3. 2020 
 Program soutěží řízených OFS Znojmo je do odvolání přerušen
 FAČR vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.
 „ Respektujeme rozhodnutí Vlády ČR s ohledem na zdraví hráčů, funkcionářů i fanoušků a jsme i nadále v pravidelném kontaktu se státními orgány tak, abychom mohli včas reagovat na jakékoliv další změny, které by se týkaly průběhu soutěží, které pod nás spadají “.
 Na základě výše uvedených skutečností se s okamžitou platností přeruší všechna soutěžní, turnajová, přípravná a přátelská utkání pod hlavičkou OFS Znojmo do odvolání v souladu s výše uvedeným.
 Za VV OFS Znojmo
 Milan Večeřa v. r. předseda OFS

                           (lan)

3 komentáře:

  1. O dalším osudu fotbalových soutěží bude jednat v úterý 7. dubna VV FAČR. Podle jejich stanoviska se bude vše další odvíjet. Ve hře je i varianta, že by se rozdělily tabulky po podzimu na dvě poloviny a hrálo by vždy sedm mužstev o postup a sedm mužstev o sestup. OFS Znojmo je však k této variantě skeptický.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dnes VV FAČR rozhodl, že se fotbalové soutěže od 3.ligy níže dohrávat nebudou. Až na výjimky (prostupnost s 2. ligou) se nebude sestupovat ani postupovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Vzkaz Obce Božice: Upozorňujeme na možnost využití hřiště s umělým povrchem . Dle usnesení Vlády ČR se uvolňují aktivity sportovního rekreačního individuálního charakteru v přírodě, venku, při kterých je zabezpečený odstup minimálně 2 m ( pod dobu sportování lze být bez roušek), např. tenis ve dvouhře. Klíče je možno vyzvednout u p. Haly po předchozí telefonické domluvě na tel. č. 724 186 200.

    OdpovědětVymazat