neděle 3. května 2020

Škola: Obnovení provozu v mateřské škole v plném rozsahu se odkládá (akt.1.5.)

Ve čtvrtek (30.4.2020) oznámil ředitel božické školy, že obnovení provozu v mateřské škole v obvyklém rozsahu je zatím nucen odložit.

Na webu https://portal.csicr.cz/zsbozice/Clanek/7666 uvádí:


Z důvodu přísných hygienických požadavků na školní zařízení, které jsme nebyli v tak krátké době schopni plně zajistit, jsme nuceni otevření všech tříd mateřské školy v obvyklém rozsahu odložit.                                              
Stále však platí to, že třída MŠ Božice 283 je otevřena už od 23.3.2020 rozhodnutím hejtmana jihomoravského kraje  k vykonávání péče o děti ve věku od 3 do 10 let, o něž nemohou za krizové situace vykonávat péči zákonní zástupci, kterými  jsou zaměstnanci vybraných profesí  (například zdravotnictví, sociální služby ,…).
Tam platí zvláštní pravidla, maximální počet dětí  ve skupině je omezen na 15  a veškerý hygienický materiál dodává KrÚ Jihomoravského kraje.                                    
Doporučuji všem zákonným zástupcům, aby pečlivě sledovali informace na stránkách školy a ke komunikaci v tomto krizovém stavu využívali především všech bezkontaktních  možností  (telefon, e-mail).    
                                                                                             Jan Peterka , ředitel školy     
Tímto opatřením zrušil oznámení z pondělí 27.dubna:
Základní škola a mateřská škola, Božice, příspěvková organizace po dohodě se zřizovatelem v pondělí dne 4.5.2020 obnovuje provoz ve všech třídách mateřské školy v plném rozsahu za předpokladu dostatečného zájmu ze strany zákonných zástupců a také dodržení všech bezpečnostních opatření nařízených vládou ČR v souvislosti s rizikem nákazy Covid-19 .                                                               
V případě, že zájem ze strany zákonných zástupců bude výrazně nižší, než je ekonomicky únosné pro udržení provozu ve všech třídách mateřské školy, je možné, že budou otevřeny jen některé  třídy. Proto žádám zákonné zástupce dětí, aby co nejdříve informovali pedagogické pracovníky své třídy v MŠ o nástupu svého dítěte do MŠ (nejlépe pomocí e-mailových kontaktních adres, které jsou uvedeny na stránkách školy) a sledovali webové stránky školy, kde bude  upřesněna informace o otevření tříd mateřské školy.                                                                                                                              
Z hlediska  nutnosti  dodržování zásad hygieny stále platí, že nošení roušky nebo jiného krytí úst a nosu (šála, šátek, atd) je stále povinné a týká se i dětí v mateřské škole. Proto je nutné, aby zákonní zástupci vybavili své dítě dostatečným množstvím roušek, šátků, látkových tunelů atd.  Z hlediska minimalizace možností šíření nákazy je třeba, aby dítě do MŠ doprovázel  minimální počet odpovědných osob. 
                                                                                                                 Jan Peterka, ředitel školy

Dále je zde publikováno oznámení o konání zápisů do MŠ:
V letošním roce se zápisy do mateřské školy s ohledem k mimořádné situaci uskuteční v režimu upraveném „Opatřením k zápisům do MŠ pro školní rok 2020/2021 .
Zápis se uskuteční bez osobní přítomnosti dětí v úterý dne 12.5.2020,od 8:00 h do 11:00 h .v jednotlivých třídách mateřské školy.
Přílohami žádosti o přijetí budou:                                                                                                            - kopie rodného listu dítěte
- doložení řádného očkování dítěte (čestné prohlášení zákonného zástupce o očkování , viz vzor v závěru textu a doložení kopie očkovacího průkazu)
 Zákonní zástupci přinesou doklady v obálce a v mateřské škole pouze předají paní učitelce.
                                                                                             Jan Peterka, ředitel školy

7 komentářů:

  1. Ředitel školy při svém pracovním vytížení nezabezpečil vyvěšení státní vlajky v den státního svátku na budově školy. Vlajka však není ani před obecním úřadem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Státní vlajku dnes nevyvěšujeme, protože 1. máj není státní svátek.

      Vymazat
    2. Nechápu že se pořád najdou ludi co budou do všeho vrtat. Pan ředitel má plno práce a vy se asi nudíte a vyhledávate problémy. Raději si vyhledejte kdy se vlajka vyvesuje a kdy ne než něco napisete

      Vymazat
    3. No, ti starší pamatují časy, kdy na 1. máje vlajka visela a asi nezaregistrovali, že už se řadu let na tento den nevyvěšuje, protože je to obyčejný svátek s volným dnem. Tak jako Velký pátek nebo Štědrý den. Státních svátků s povinností vyvěšovat vlajku máme i tak sedm, což je taky docela dost.

      Vymazat
  2. Nejsme v Rakousku, tam je 1. máj státním svátkem: V Rakousku končí celostátní karanténa a lidé se po šesti týdnech budou moci opět volně pohybovat venku. K normálnímu provozu se smějí vrátit i všechny obchody, ale vzhledem k tomu, že v zemi je dnes státní svátek, se zákazníkům reálně otevřou až v sobotu.

    OdpovědětVymazat
  3. V letošním roce se zápisy do mateřské školy s ohledem k mimořádné situaci uskuteční v režimu upraveném „Opatřením k zápisům do MŠ pro školní rok 2020/2021 .
    Zápis se uskuteční bez osobní přítomnosti dětí dne 12.5.2020,od 8:00 h do 11:00 h v jednotlivých třídách mateřské školy.
    Přílohami žádosti o přijetí budou :
    - kopie rodného listu dítěte
    - doložení řádného očkování dítěte (čestné prohlášení zákonného zástupce o očkování , viz vzor v závěru textu a doložení kopie očkovacího průkazu)

    Jan Peterka, ředitel školy
    Čestné prohlášení k očkování:

    Prohlašuji, že……………………………........................., nar. ………………….se podrobil(a) všem
    stanoveným pravidelným očkováním podle zákona o ochraně veřejného zdraví.

    Příloha: kopie očkovacího průkazu

    Podpis zákonného zástupce

    OdpovědětVymazat
  4. Babišova vláda pokračuje bohužel v chaotickém rozhodování týkající se mateřských školek. Aktuální situaci popisují média takto: Zdraví, nebo peníze?
    Na to, že vláda úplně zapomněla na rodiče dětí ve školkách, upozorňuje poslankyně Pirátů Olga Richterová. O plošném zavření školek totiž stát nerozhodl, ale nechal to na zřizovatelích, což jsou většinou obce či města. A pokud se dnes školka rozhodne otevřít, což už se děje, a rodič tam z nějaké obavy dítě nedá, nárok na ošetřovné nemá. „Hraje se o jednoznačnost pravidel. Rodiče jsou často zoufalí a chybí jim zcela základní informace. U škol je všem rodičům umožněno, aby si sami zvolili, zda své dítě do školy dají či nikoli. U školek mnoho rodičů kvůli rizikovosti dítěte nebo člena domácnosti preferuje, aby děti zůstaly doma, jelikož v mateřské škole nebudou využívány osobní ochranné pomůcky,” uvedla Richterová.
    V takovém případě dnes ale nárok na ošetřovné mít nebudou, pokud bude jejich školka otevřená. „Není normální doba a všichni jsou vystresovaní. Rodiče jsou nyní vystaveni situaci, kdy neví, zda budou mít nárok na ošetřovné i v okamžiku, kdy budou mít oprávněnou obavu o zdraví svých dětí i své, a jsou mnohdy před Sofiinou volbou, zda zajistit příjem rodiny, či brát ohled na zdraví. Navíc vláda nijak neřeší problém s alergiemi a související rýmou či kýcháním,” dodala pirátská poslankyně.

    OdpovědětVymazat