pátek 22. května 2020

Vážné dopravní nehody v našem okolí

Jak informují internetové servery, došlo v našem okolí k několika vážným dopravním nehodám. Tu se smrtelným zraněním motorkáře u Krhovic šetří nadále policie.

Podle Znojemského deníku ležel mrtvý motorkář několik dní v porostu u silnice mezi Krhovicemi a Hodonicemi. „Vyšetřujeme dopravní nehodu šestačtyřicetiletého motocyklisty z Dyjákovic na Znojemsku. Nehoda se stala před několika dny a muž na místě zemřel,“ sdělil v pátek policejní mluvčí Bohumil Malášek. Motorkář jel na Ducati podle policie pravděpodobně příliš rychle. Nález motocyklisty zaskočil starostu Krhovic Martin Majora. „O tom skutečně nic nevím. Faktem je, že v té zatáčce stále někdo ze silnice vylétne. Je to celkem časté,“ konstatoval Major. 
Kolize traktoru a nákladního auta zkomplikovala páteční ráno po čtvrté hodině u obce Hrabětice. Na místě zasahovali hasiči i záchranáři, při události se lehce zranili dva lidé.První zraněný byl muž středního věku, který byl v době příjezdu při vědomí. Zafixovali jsme ho a odvezli na znojemskou chirurgii pouze s lehčími zraněními,“ informovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Hedvika Kropáčková. Druhý zraněný byl zaklíněný, hasiči ho museli nejdříve vyprostit. „Mladého muže jsme ošetřili a zafixovali ve vakuové matraci. Skončil na znojemské chirurgii, ale i v tomto případě byla zranění nakonec pouze lehká,“ doplnila Kropáčková.

       (lan)


3 komentáře:

  1. Toho pána pohřešovali a na fb byla i jeho fotka s popisem. Kdo si toho všiml, ví kdo to byl. Ze silnice nebylo nic vidět.

    OdpovědětVymazat
  2. Po zveřejnění zprávy se ozvali svědkové, podle jejichž tvrzení motorkář pocházel z vesnice vzdálené od místa tragédie necelých dvacet kilometrů. Zahynul zřejmě už v neděli odpoledne, kdy odjel z domova na chvíli se projet. Od té doby ho už nikdo neviděl. Zůstaly po něm dvě malé děti.

    OdpovědětVymazat
  3. „Se souhlasem rodiny žádáme veřejnost o spolupráci v souvislosti s úmrtím pětačtyřicetiletého motorkáře. Jedná se o Mariana Chládka z obce Dyjákovice. Potřebujeme upřesnit čas havárie,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

    Kdo od uvedeného nedělního večera viděl muže na červeném motocyklu značky Ducati v Dyjákovicích a okolí nebo s ním mluvil, má volat na pevnou telefonní linku znojemských dopravních policistů 974 641 257. Nebo na mobilní telefon 727 831 562.

    OdpovědětVymazat