neděle 27. března 2011

Ekologie: Božice zapojeny do Hodiny Země 2011


Obec Božice se letos zapojila do 5. ročníku Hodiny Země, celosvětového happeningu na podporu ochrany klimatu. Od 20:30 do 21:30 tak na hodinku potemněla i naše obec. Kdo sledoval, viděl, že tak úplně ve tmě Božice nebyly, neboť tato akce se týkala především vypnutí veřejného osvětlení v obci a jednotlivců, kteří se k akci přihlásili prostřednictvím facebooku.

V naší vlasti se podle údajů na webu k „černé hodince“ připojilo 131 měst, městysů a vesnic, 50 firem a tisíce jednotlivců. Nás může těšit, že Božice byly společně s Horními Dubňany jedinými na Znojemsku.

 „Symbolické zhasnutí je pouze začátkem. Po Hodině Země musí přijít dlouhodobé a koncepční změny ve způsobu jakým získáváme a využíváme energii. Plán kombinuje opatření zaměřená na efektivní využívání energie, podporu nových technologií a domácích obnovitelných zdrojů energie. I k tomu odkazuje letošní logo Hodiny Země s velkým plus,“ uvádějí čeští organizátoři z Ekologického institutu Veronica.

                                             Ladislav Nevrkla
 


 

5 komentářů:

  1. zapojit se do Hodiny země je určitě skvělý čin, ale nesvítit v celé obci ráno v půl 6 (bylo to dnes v pondělí 28.3.), když lidé chodí na autobus, na vlak, auta jezdí skoro poslepu a není vidět na krok.......to už je nebezpečný čin. Snad nebudou temná rána každý den :(
    P. Kučeříková

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě nebudou, ale máte pravdu, stát se to nemělo ani dnes! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak dneska (29.3.) už to vyloženě "temné ráno" nebylo (osvětlení zhaslo v 5:53 h) a svítání bude každým dnem časnější, tak by to mělo být OK :-)
    (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. to je pravda, dnes se jelo do práce v pohodě :-).......za chvíli světlo nebude potřeba, léto je za skoro dveřmi, podle současného počasí :-) Kuč.

    OdpovědětVymazat
  5. Proč se letos Božice nezapojily do Hodiny země? A proč je ráno tak jako před rokem tma? To je takový problém nastavit spínač?

    OdpovědětVymazat