středa 16. března 2011

Rozhledny jižní Moravy 3

Poslední rozhledna byla rychle poznána, dnes tedy opět něco nového. Jedná se o krásnou rozhlednu, postavenou v roce 1831 hrabětem Jindřichem  Vilémem Haugwitzem. Protože je to celkem známá rozhledna, další nápovědy netřeba. Další informace až po úspěšném hádání.
Pan správce bydlí v nedalekém Kramolíně a rozhledna bývá otevřena v období květen - září vždy o víkendu od 13.00 do 17.00 , ale záleží na počasí. Zde je možno i zakoupit turistickou známku. Informace o stavbě jsou na přiložené fotografii. Přeji další uspěchy v hádání.

-hic-


4 komentáře:

  1. Zdravím všechny, především autora článku, tuto rozhlednu jsme před mnoha lety také navštívili, vzpomínky už jsou matné, ale myslím si že se jedná o rozhlednu Babylon na Zeleném kopci okres Třebíč. Je z ní vidět až do Brna ????
    L. Škrabalová

    OdpovědětVymazat
  2. Mohu jen potvrdit, že je to rozhledna Babylon u obce Kramolín. Má i svoji turistickou známku č.946. Byl jsem na ni předloni, když jsem navštívil i zajímavosti v jejím okolí, jako třeba Dalešickou přehradu, historický pivovar filmových Postřižin, nebo třeba mohelnickou Hadcovou step. Velmi doporučuji na celodenní výlet s dětmi, nebo jako cykloturistiku po okolí Dalešické přehrady a kolem koryta řeky Jihlavy. Karel Kučera

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, poznala jste tuto nádhernou rozhlednu a její návštěva je opravdovým zážitkem. -hic-

    OdpovědětVymazat
  4. Brzy ještě doplníme autorovy doplňující informace k Rozhledně JM 3 (text i foto). (lan)

    OdpovědětVymazat