neděle 19. února 2012

Drobky ze sportu a jiné (akt.)

Podzimní soutěž o největší "výtočnost" piva Hostan, sponzora Hostan okresního přeboru, vyhrála nakonec Miroslav. My si o tom myslíme své a dvakrát moc tomuto nevěříme. Ale to je tak asi všechno, co s tím můžeme dělat. Malou satisfakcí pro nás je 30 tréninkových fotbalových míčů, které dostaneme za to, že jsme se do soutěže zapojili. Týmy III. a IV. třídy obdržely po jednom míči, a tak má naše "béčko" s čím trénovat.
Nezahálejí ani božičtí rybáři. Na dnešní schůzi se radí, jak vylepší a zkrášlí prostředí kolem Božického rybníka (za Tesaříkovým - Kroutilovým). Na programu je především stavba chatky - viz http://www.bozice.cz/wp-content/uploads/2012/01/VV-novostavba-chatky.pdf.
Plně obložený stůl funkcionáři božického rybářského spolku dává tušit, že novostavbu chatky berou vážně a že chtějí její realizaci zahájit co možná nejdříve. My, co nerybaříme, se už těšíme na nějakou akci, abychom zjistili, jestli jsou ryby stále dobré jako tenkrát.
Do finiše jde florbalová ZAFL liga. Do baráže o účast v příštím ročníku ligy spadly týmy Hodonic a Božic.
Ve florbalovém obchodě SALMING SHOP je od pondělí 20.2. otevřena časově omezená exkluzivní akce "2+1 zdarma" s hvězdným útočníkem Petrem Slámou za pokladnou. Při nákupu tří kusů zaplatíte pouze dva a jeden dostanete ZDARMA. zakoupit můžete hokejku, čepel, míčky, oblečení atd.
Na http://zafl.webnode.cz/news/hlasovani-do-all-star-spusteno-zde-je-seznam-nominovanych-hracu-ze-kterych-muzete-vybirat-/ bylo spuštěno hlasování do ALL STAR GAME mužstva, které se v květnu postaví znojemskému A-týmu. Mezi nominovanými jsou i hráči Fbc Panters Božice Martin Zedníček a Vojtěch Maruštík. Tak jim pošleme svůj hlas. Každý můžeme hlasovat jenom jednou.
Velmi veselo bylo prý v sobotu 18.2. večer v hostinci Jana Kudličky. Mezi hosty zavítal jeden nový božický občan a jeho hudební show s perfektním pěveckým výkonem a výbornou hrou na akordeon (včetně ruské hymny na počest včerejšího vítězství ukrajinského boxera Klička našemu Vasilovi) neměla podle očitých návštěvníků chybu. Je dobře, že Božice lákají výjimečné lidi!

                                                                   Ladislav Nevrkla


2 komentáře:

  1. taky někdo přemýšlíte, jak je možné, že někdo jen tak ukradne v době od 12.30 h do 12.35 h ze sedadla zamčené dodávky volně loženou peněženku, ve které je náhodou 150 000 Kč? Za bílého dne, za pravého poledne, na parkovišti u VM Marketu v Božicích u hřiště? (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. K ohlášenému požáru lesa vyjížděli před pondělní půl druhou hodinou znojemsští hasiči. Na místě zjistili, že se jedná o požár trávy v lesíku. Na místo vyjeli také místní dobrovolní hasiči, poplach měli i jejich kolegové v Božicích a ve Slupi. Požár trávy na ploše asi 150 krát patnáct metrů již zlikvidovali.

    OdpovědětVymazat