úterý 14. února 2012

Rozhledny jižní Moravy č. 24: Turistické známky rozhleden

Poslední  hádání  v oblasti rozhleden bylo v prosinci loňského roku, tehdy paní Kučeříková správně poznala vyhlídku Králův stolec v NP Podyjí.  

Možná sledujete občas různá oblastní vysílání v televizi, kde se někdy objeví informace o stavbě a otevírání nových rozhleden.  Naposledy jsem slyšel zprávu o snaze otevřít tři již postavené rozhledny někde kolem Uherského Hradiště,  počasí záměr překazilo, letos se chystá stavba kamenné rozhledny na kopci Mařenka a to na severovýchod od Želetavy.
Je dobře, že nové rozhledny vznikají, někdy i na místech, kde by to nikdo neočekával. Mě třeba překvapila rozhledna v Jiřicích na Jevišovicku. Sice menší, ale pěkná. V seriálu o rozhlednách naší jižní Moravy budeme pokračovat, protože ale chci předkládat pouze vlastní snímky přímo od rozhledem, a ne kopírovat nějaké letáčky,  omluvte, že těch hádání nebude třeba tolik jako loni. 
Dnes alespoň předkládám snímek turistických známek z rozhleden a míst, které jste již hádali. Některé rozhledny známky nemají, takže tam nejsou. Dvě známky jsem tam přimíchal, jde o známky rozhleden, které  jste ještě nehádali. Sice jsem tam byl, ale foto zatím není. Tak které pak to jsou?    
                                                                                                                      -hic-



2 komentáře:

  1. Určitě tu nebyla rozhledna na Borůvkové hoře, kterou vůbec neznám a u té druhé známky si nejsem jistý, ale myslím, že jsme nehádali Čebínku. Karel Kučera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, rozhledna na Borůvkové hoře ,ta v hádání nebyla a ani nebude. Marně
      bychom ji hledali na jižní Moravě, není ani na severní Moravě. Tako pěkná
      rozhledna stojí ve Slezsku asi 6 km západně od Javorníku téměř na polských
      hranicích. Od nás tedy moc a moc daleko a nevím, zda se tam někdo někdy
      dostane. Jinak je to zajímavý kraj, v Javorníku mají pěkně opravený zámek.
      No a Čebínka byla pouze jednou zmíněna, ale určitě se na ni také dostane.
      -hic-

      Vymazat