neděle 10. června 2012

Fotbal: Nedali jsme Oleksovicím šanci!

Poslední zápas jarní části Hostan OP na vlastním hřišti jsme měli od  začátku do konce ve svých rukách a hosty z Oleksovic jsme deklasovali  výsledkem 3:0.
Božice - Oleksovice 3:0 (1:0)
Branky připsal sudí Ryšavý následujícím hráčům: Jaromír Jandásek, Jiří Kubíček a David Švejdík. David Švejdík byl rozhodčím označen za nejlepšího hráče zápasu. To nechci soudit, ale jeho branka byla excelentní a jak pravil jeden náš fanoušek: Dejte jim  třetí a bude po nich! A bylo fakt po nich.
Zahájili jsme tradičně tlakem, tentokrát velice účinným. Podle mého názoru se tentokrát pozitivně projevily i změny, které vedení našeho mužstva provedlo. Do základní sestavy se vrátil poslední dobou pouze střídající Marian Vávra na pravou zálohu a po dlouhé době odehrál celý zápas Tomáš Kudlička (Pacík) na levé záloze.
Oba dva hru oživili, oba mají rádi míč a dokud měli síly, tak o něj i neúnavně bojovali.
Již ve 3´ rozehrával přesně a s patřičnou razancí Jara a domácí obránce ve snaze zachránit, co se dá tečoval míč tak nešťastně, že míč pomalu přeplachtil nejen gólmana, ale doputoval až za čáru opuštěné svatyně. Ve snaze dát co nejrychleji pojistku, jsme zbytečně otevřeli hru a málem nás to hodně mrzelo. Jenom vynikající zákroky Ivoše v brance nás této pohromy uchránily. jak znám naše, bylo by po vyrovnávacím gólu po nás. Stalo se to v 7´ a Ivoš dvakrát bravurně zasáhl proti střelám z brankoviště, aby třetí střela již nemířila mezi tyče! Uff, oddechli jsme a jak se ukázalo, víckrát nás hosté již vážněji neohrozili. Hned na to si Marian dvakrát "udělal" hostujícího obránce, ale Džamp musel střílet svou obávanou levačkou a střela mu vůbec nesedla. Lopíkovu střelu z úhlu vyboxoval gólman v 10´ na roh. trošku zbrkle střílel Pavel M. ještě v téže minutě a ve 13´ mířil mimo z šestnáctky Pacík. Už už jsme se chystali radovat - to bylo ještě ve 13´ po nádherné střele Lopíka - bohužel se míč odrazil od tyče a nikdo z našich nedorážel. Pohledné akce předváděl Marian (např. ve 14´) a Lopík. Jeho teč hlavou v 15´ nám zvedla hlas i ruce, ale branka nebyla pro signalizovaný a poté odpískaný ofsajd uznaná. nevadí, jsme při chuti a "Božice!!!! Gól, gól, gól, gól, gól," jak fandil divák Bujak i v dešti ve 2. půli. Zbytek prvního poločasu měl jednostranný průběh, hrálo se víc ve středu a u čáry, řada rozehrávek končila na kopačkách soupeřů. Nad mířil Honza (v 18´a v 29´z přímého kopu a zmařil i šanci na vápně v 30´) i Jirka (po rohu v 17´). Nejhezčí pohled byl fakt na dvojici Marian a Pacík (ten vyslal dvě pěkné střely na branku v 34´a 35´). Z obou čišela radost ze hry a snaha dokázat i nám divákům, že fotbal je krásná hra, na kterou stojí za to chodit. taky jsme se konečně ukázali jako správní fanoušci a po celý zápas jsme naše hráče vytrvale povzbuzovali a hnali je do boje! Byli jsme letos poprvé 12. hráčem na hřišti a bylo to znát. Doufám, že to tak vnímali i naši hráči. Hosté se do příležitosti dostávali ojediněle a jen při naší menší koncentraci v rozmezí 40´- 43´, kdy jejich střela nejdříve zazvonila na naší tyči a poté se po krásně kopnutém přímém kopu rozvlnila horní síť naší branky! Bohužel pro hosty pouze shora, byť si někteří asi mysleli, že míč měl takovou razanci, že míč prošel sítí pod břevnem!
Na konci přestávky začalo pršet a celý druhý poločas se odehrál v "medardovském" deštíku. A kluzká tráva, to je naše. Naši drobnější hráči s nízkými těžišti se na takovém terénu cítí jako ryby ve vodě, a tak není divu, že jsme ve své moci měli i zbývající část zápasu a ještě jsme přidali další branky. Na 2:0 jsme zvýšili v 64´po výborném centru Mariana a tečování jeho přesné tvrdé střely ve vápně až do branky. Gól byl připsán našemu útočníkovi Jirkovi. V 71´přišel na hřiště Čert místo Mariana, kterého ze hřiště vyprovázel potlesk nás fanoušků. Faulován byl na hranici vápna Džamp a tipovali jsme, kdo bude kopat: Džamp nebo Honza? Opět kopal Honza a byl z toho "jenom" roh. Definitiva přišla v 77´. To po pravé straně potáhl míč Čert a jeho dobrý centr umístil do sítě nejhezčí brankou utkání David Švejdík. Dohrávali jsme v pohodě, vidět byl Jara, Aleš i Jirka. Honzu ještě v 78´vystřídal Michal a kromě dobré střely v 86´, kterou vyboxoval oleksovický gólman, se už nic významného nestalo. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě a doufám, že jsme udělali významný krok k jistotě. jelikož Jaroslavice, Práče i Únanov zatím v I.B třídě hrají tak, jak hrají, jsou v okrese v ohrožení sestupem až čtyři týmy!!! To tu ještě nebylo a doufám, že ani nebude.

Naše sestava: Ivo Urban - Zdeněk Chrenovský, Jaromír Jandásek, Aleš Žák - Pavel Michalovič - Marian Vávra (od 71´Petr Horký), Jan Kudlička (od 78´Michal Topolčan), David Švejdík, Tomáš Kudlička - Jiří Kubíček, Pavel Ležák. Vedení týmu: Jan Kudlička st. a Ivan Marek.

                                                                         -lan-







1 komentář:

  1. Pacík byl fakt dobrej,tak ještě v těch Bohuticích!!!

    OdpovědětVymazat