pondělí 25. června 2012

Pořád se něco děje (akt.)

Vlevo Holasovi, vpravo Míčova zahrada
Nejen bohatým kulturním, společenským a sportovním programem žijí Božice v těchto dnech, měsících a letech. Charakteristickou pro božickou současnost je i rozsáhlá bytová výstavba a 2. etapa kanalizace.
Začalo to kdysi za "panování" prvního porevolučního starosty Ing. Zdeňka Čurdy a s neutuchajícím entuziazmem to pokračuje i za současného starosty Karla Haly.
Jasnou prioritou současné doby je individuální bytová výstavba ve schválených lokalitách. Odpovídá dlouhodobé koncepci, jež spočívá v optickém i faktickém propojení dvou bývalých samostatných obcí Božic a Českých Křídlovic. jedinou možností, jak toho dosáhnout bylo nasměrování nové výstavby v širším kontextu řečeno "od Donáta ke hřbitovu". Dnes jsou již všechny pozemky v těchto prostorách ve vlastnictví obce, a tak se může stavět.
Již řadu let se rozrůstá naše obec na parcelách "Za Dépéeskou", nyní se část výstavby soustředí i do prostoru, který zůstává běžnému občanovi trošku skrytý. Je sevřený za Míčovou zahradou, za hřištěm, za novostavbami u DPS a příjezdovou cestou podél domu Romana Holase. Součástí výstavby je i vybudování inženýrských sítí. Snímek je z dnešního odpoledne (20.6.2012), kdy tam pokračovaly stavební práce.

Pokračuje taky budování kanalizace. Práce se opět přenesly do božické části, aktuálně se pracuje na přípojce ke Šperkovým a k Sedlákovým, práce čekají též v jihovýchodní části za I. mateřskou školou. Snímky jsou z dnešního odpoledne (25.6.) a zachycují práce na průtlaku pod silnicí u bytovek a Pavlíčkových (naproti hřišti) tak, aby na kanalizaci mohla být napojena pošta a bytové jednotky i obchody u hřiště.

                                                                             Ladislav Nevrkla













1 komentář:

  1. Z důvodu plánovaných prací za zařízení distribuční soustavy bude dne 28. června 2012 od 7:30 do 14:30 vypnut elektrický proud v části obce Božice – parc. č. 3399/44 – 49 (6 stavebních parcel za hřištěm).

    OdpovědětVymazat