úterý 16. října 2012

Dorostenci přivezli tři body a nové info z KR! (akt. 16.10. v 19.30 h)

Na horké půdě v Hevlíně zabodovali naši dorostenci. Celý zápas byli ve vedení a nakonec si přivezli plný bodový zisk.
Dorost: Hevlín - Božice 2:3. Naše branky dali Sláva Urban dvě a Roman Šob. Výborně hrál opět kapitán Čagy (nebo Čagin?). Kdo mi napíše víc, přidám. Na zápase v Jaroslavicích mi kluci říkali, že nám snad hrozila i třetí branka, že to Tomáš vykopával z brankové čáry. Komentovali to dobře!

Žáci: Šanov - Božice 5:2 (2:2). Branky ve druhé půli padly do naší sítě po sporných verdiktech hlavního sudího Ďurka. A něco pro komisi rozhodčích: Jak může takový zápas pískat rozhodčí Ďurko, když za domácí hraje jeho syn? Není to náhodou střet zájmů?

                                                                                Ladislav Nevrkla

4 komentáře:

  1. Dobrý večer, rád bych reagoval na připomínku pro komisi rozhodčích.
    Na úvod předesílám, že jsem na zmíněném utkání nebyl, a proto nemůžu a nebudu soudit, jestli rozhodčí zápas ovlivnil nebo ne.
    Dále bych rád uvedl, že ani já ani nikdo z ostatních členů komise nevěděl o tom, že za žáky Šanova hraje syn pana rozhodčího Ďurka.
    Utkání žáků a přípravek, které nejsou předzápasy utkání dospělých či dorostu, obsazuje KR rozhodčími tak, aby oddílům maximálně šetřila náklady na cestovné. Proto rozhodčí ze Šanova píská v Šanově žáky, rozhodčí z Dobšic píská žáky v Dobšicích atd. Kdybychom měli rozhodčího v Božicích, garantuji vám, že by božické žáky několikrát také pískal. A já jako rozhodčí ze Znojma několikrát do sezóny pískám žáky a dorost 1.SC Znojmo, a to hrají ve své věkové kategorii nejvyšší soutěže! Je to zkrátka běžná praxe. Nikdy jsem soupeře takzvaně "nezaříznul", protože bych si jednak udělal ostudu a jednak měl takřka jistotu, že až tým 1.SC Znojmo přijede například do Ostravy, bude "zaříznut" tamějším rozhodčím. Zkrátka se to nedělá.
    Pokud si ale oddíly na valné hromadě schválí, aby utkání mládeže neřídili rozhodčí z místa utkání, KR nemá problém posílat na tato utkání rozhodčí z větších dálek. Kluby to ovšem pocítí ve svých peněženkách.

    S přátelským pozdravem J. Vařacha, obsazovací úsek komise rozhodčích

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem na zápase nebyl, takže tlumočím informaci, kterou jsem včera dostal. Já i v komentářích o utkáních publikuji názory, které mně někdo sdělí, nejsou to nutně mé názory. Úplně rozumím způsobu nasazování rozhodčích, s tím nemíním vůbec polemizovat, protože znám, jaké jsou výdaje oddílů s rozhodčími. Třeba ještě někdo doplní, o co v utkání přesně šlo. Dneska nám pan Ďurko pískal Hostan OP a myslím, že nikdo neměl k jeho výkonu připomínek. To jen na doklad toho, že nejsme proti panu Ďurkovi zaujatí. A dík za vysvětlení. Zdraví (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. A ještě mám pro vás, pane Nevrkla, jednu informaci. Vím, že jste o tom kdysi psal, proto myslím, že se vám to bude líbit.
    KR nově rozhodla obsazovat utkání Hostan Okresního přeboru VŽDY třemi rozhodčími, i za cenu neobsazení některých utkání 4. tříd (primárně těch mužstev, které nemají zaregistrovaného rozhodčího). Platí to asi 3 kola, poprvé v 11. kole jsem k tomuto kroku pro nedostatek rozhodčích musel sáhnout, viz obsazení.
    Co na to říkáte?

    OdpovědětVymazat
  4. To nemá chybu, to musí ocenit všechny týmy Hostan OP. Osobně stejně vnímám postupně se lepšící výkony rozhodčích v průběhu letošního podzimu. Věřím, že je to i díky práci KR v novém složení. Uvidíme teď v neděli proti Příměticím - píská to p. Peřinka ml. (lan)

    OdpovědětVymazat