sobota 13. prosince 2014

Božické jesličky popáté. A opět s velkou účastí (akt.foto 16.12.)

Už popáté jsme se sešli v polovině adventu na původní božické návsi u kapličky-zvoničky "Srdce Páně". Ivan Hudec pro nás připravil i tentokrát pěkný adventní zážitek a zaslouží si za svou neúnavnou činnost velkou pochvalu a podporu.
Drobné organizační nepřesnosti způsobily, že jsem přicházel na první část programu, který v kině připravili třeťáci pod vedením paní učitelky Miriam Kočí  čtvrťáci paní učitelky Zuzany Ralenovské, a z kina se právě valily davy účastníků. Podržel jsem jim alespoň dveře, aby se jim lépe odcházelo. A dostal jsem příslib, že fotky z programu dostanu. Tak budu čekat. (právě jsem se dočkal)
Shromáždili jsme se volným tempem před zvoničkou a čekali na klekání a poté na prohlídku betlému. Tuto dobu nám hrou a zpěvem koled zpříjemnil kvartet děvčat (prosím o jména, některá znám od vidění, ale jmenovitě - pro pochvalu :-) ! ),  menší děti si zapalovali prskavky. Bylo sice trošku ruchu a šumu, ale zrovna mně toto nevadilo. Bylo to nenucené a přirozené jako ve správné "vesničce střediskové", kterou pořád mentálně jsme.
A komu se ještě nechtělo domů, mohl se vrátit do kina a shlédnout oblíbenou českou pohádku Anděl Páně. Trošku mě překvapila absence předních představitelů obce, ale na druhé straně taky vysoká účast občanů.
Ivane, díky. A vydrž!
                     (lan)

P.S. Ti, kdo přijeli vozem, mohli tentokrát v pohodě zaparkovat na parkovacím chodníku v "Prelátově ulici". Je tak odstraněn jeden z problémů při pořádání větších akcí v kině Marta. Škoda, že podobný chodník nevznikl i v ulici K Panskému domu (ke zdravotnímu středisku).





























3 komentáře:

  1. Vystupovala aji čtvrtá třida s pani učitelkou RalenovskouJenom abychom na ne nezapomĕli.Bylo to moc krasne vystoupeni.Moc diky učitelkam a žakum.Jsou šikulky.Bylo to pohodove vanočni.

    OdpovědětVymazat
  2. Zahlédla jsem několik lidí, jak čekají u zvoničky v 18 hodin na zvonění. A nic. Nedočkali se. Asi byli dost naštvaní.

    OdpovědětVymazat
  3. A ono bylo někde napsané,že se zvoní v šest? Kdo přišel o něco dřív,měl všechno. Mohl si i zaprskat i zazpívat.

    OdpovědětVymazat