pátek 30. ledna 2015

Okénko sousedů: Obchvat Lechovic připraven ještě letos. Jak bude vypadat odbočka na Božice?

Po letech slibů, plánů, zmaru a nových naději byly nedávno zahájeny přípravné práce na obchvat Lechovic. Nás v Božicích samozřejmě tento obchvat zajímá taky, jelikož odbočování na Božice přímo v Lechovicích nestojí za moc.
A od chvíle, kdy tam obec při výstavbě kanalizace nechala zasypat části vpustí a v křižovatce u obecního úřadu máme trvale jezero, je to docela katastrofa. Až se divím, že se tam zatím nikomu nic nestalo.
Na připojených mapkách a popiskách jsou uvedeny základní údaje. Co nás zajímá nejvíc? No přece, jak budou řešeny křižovatky Lechovice - Borotice a Lechovice - Čejkovice. Tak tedy:
 Křižovatky se silnicí II/414 Lechovice–Borotice a se silnicí III/3974 ve směru na Čejkovice jsou řešeny jako úrovňové. V praxi to bude znamenat, že na obchvat budeme najíždět jako dnes, akorát by vše mělo být přehlednější a bezpečnější. podstatné je, že nebudeme muset vůbec vjíždět do Lechovic. Napojení naší silnice na obchvat za odbočkou k cihelně ve směru od Borotic.
Zajímavá změna čeká též úsek u zámečku k čejkovické křižovatce. Tam vznikne nová trasa a ta současná by měla být v tomto úseku zrušená nebo uzavřená. Tak už aby se na podzim 2015 skutečně se stavbou začalo.

                                                              (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat