pondělí 20. dubna 2015

Fotbal: Těžce vybojované, ale zasloužené vítězství! (akt.20.4.+ foto)

Jara jde do všeho naplno ...
Po sobotních porážkách ml. žáků i dorostu jsme odjížděli do Vedrovic s jasným cílem: dovézt tři body! Osobně jsem byl ve fotbalovém stánku ve Vedrovicích poprvé v životě. Zarazilo mě docela úzké hřiště, což zjevně nepasovalo ani našim hráčům.
Muži III.B: Vedrovice - Božice 0:1 (0:0). Vítěznou branku dal v 86´ Evžen Egner.
Sestava Božic: Nastoupili jsme v momentálně maximálně silné sestavě, ale ani naše elity se nedokázaly téměř celý zápas vypořádat s taktikou domácích. Ti se v první půli snažili rychlými brejky držet míč kolem středové čáry, event. u naší branky, a ve druhé bránili až osmi hráči.
My jsme si vytvořili řadu dobrých příležitostí, ale těch gólových bylo několik až ve druhé půli a tutovky tak tři až čtyři. Bylo to však z naší strany vydřené a po boji , s maximálním nasazením celých 90 minut. Chybějící časomíra na vedrovickém hřišti způsobila málem naši komplikaci. Trenér už byl tak od 60´ minut v dresu, připraven ve vhodný okamžik nastoupit a posunout Jaru do útoku. Jenže už už se zdálo, že to tam spadne a trenér se každých pět minut za čárou rozcvičoval - až nakonec nenastoupil! Zařídil to pohotový Evžen, který důsledně sledoval hru a v 86´ usměrnil hlavou míč nad ležícím gólmanem do otevřené brány! Konečně a zaslouženě jsme šli do vedení 0:1 a trenér už do hry nenastoupil. Jediné střídání jsme tak takticky provedli v 89´ a pak už zazněl hvizd sudího a následovala naše radost! Historie se neptá, jak, ale kolik! A to se nám po psychicky náročné hře povedlo.
Naše sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Jaromír Jandásek, Jakub Rambousek - Roman Šob - Jakub Zifčák, Evžen Egner, Jan Kudlička, Michal Topolčan - Jan Szabó, Pavel Ležák. Střídal Broněk Horáček Jana Szabó. Na lavičce připraven ještě Petr Procházka. Trenér Broněk Juřica.

Jak šly minuty: Domácí na nás skočili a snažili se tlakem na naši branku překvapit. Ani Míšu, ani obranu však nezaskočili. Naopak už v 6´ zakončoval střelou náš nebezpečný útok Míša T. Postupně jsme se dočkali dalších akcí našich, ale na zhuštěném prostoru úzkého hřiště jsme dlouho nemohli najít tu správnou parketu. Střílet zkoušel Kuba Zifčák a roh vybojoval po naší pěkné akci Michala T. Lopík ve 20´. Mezitím kopali po výpadech rohy i domácí (23´a 28´) a jednou nebezpečně stříleli vedle naší tyče (19´). Jak domácí ztráceli síly, tak se začaly množit jejich fauly (těžce se zvedal Rambo a posléze Míša T.) a sudí Kolesa musel začít na domácí zákroky tahat žluté karty. A že jich za celý zápas bylo požehnaně, nejmíň pět!
V 33´ zakončoval naši další pěknou akci těsně nad břevno Míša T. Honza Sz. vybojoval poté dva rohy a pěkně zdálky pálil v 35´ Roman. Nebezpečím pro naši branku byla standardka na hranici "16" po faulu Kuby Z. Míč šel nad, ale po naší chybné rozehrávce se musel blýsknout svým umem i náš gólman Míša. Bylo to ale skoro naposledy v zápase, neboť zbytek první půle a celou druhou půlku jsme už třímali otěže pevně v rukách my. Jen ta brána domácích byla dlouho zakletá ....
Po faulu na Evžena v 38´ pálil těsně vedle Lopík a ve 40´ další gólovku podkopl Honza K.. Sám sobě vyčinil jadrným slovníkem zemanovského stylu! Pěknou akci potáhl Roman, po faulu jsme získal jenom roh a záhy druhý, který domácí gólman chytil. Mimo ještě střílel Honza K. ve 43´ a po faulu na Lopíka a udělení ŽK domácímu hráči první půlka skončila.
Klobásky voněly, tak jsme si dali a už se zase hrálo. Dobrých akcí zavánějících gólem přibývalo. Moc pěkná byla třeba akce v 50´ po ose Zdeněk - Kuba Z. - Lopík. Ten sám tutovku neproměnil a míč těsně minul cíl! V 53´přehlavičkoval Míša T. po našem VPK branku a v 56´ spálil tutovku Jara. Nejvíc faulovaným hráčem byl v té době Lopík (nejmíň pětkrát v rozmezí 55´- 75´, za což domácí schytali i 2 ŽK), ale naše střely nenašly cíl (např. Zdeňkova placírka v 58´). Na vedrovickou branku se valily lavinovité útoky našich, ale vše končilo buď faulem, rohem nebo nepřesnou střelou. Flintu jsme však do žita nehodili, cítili jsme, že je jen otázkou času, kdy to tam spadne!!!
Pěkně pálil Kuba Z. v 74´, Honza Sz. vedle tyče v 75´ a velkou šanci spálil Lopík sám před gólmanem v 77´! V 80´ gólman domácích reflexem vyrazil pěknou střelu Honzy K. pod břevno! Po dalším faulu na Lopíka v 83´ spálil gólovku Lovec (přestřelil). Ale to už se blížila Evženova hvězdná chvíle. To ještě domácí chytili další ŽK. V 86´ jsme rozehráli velkou hru před brankou soupeře, gólman míč vyrazil před nabíhajícího Evžena a ten nezadržitelně nad ležícím gólmanem poslal míč do sítě. Ujali jsme se vedení 0:1. Propukla naše neskutečná eufórie a dohrálo se už v pohodě.
"K nám se pro body zadarmo nejezdí," komentoval v průběhu utkání vývoj zápasu jeden domácí zkušený fanoušek. Měl pravdu. Zadarmo jsme tentokrát nedostali nic. Ale bylo ve Vedrovicích příjemné fotbalové prostředí a hojná návštěva. Potěšitelné bylo, že i z Božic nás bylo hodně a byli jsme slyšet.

Fotbalový víkend jsme v sobotu odpoledne začali porážkou mladších žáků na domácím hřišti v Božicích. Soupeřem byl výborný Šanov a konečné skóre vyjadřuje poměr sil na hřišti.
Ml. žáci: Božice/Mackovice - Šanov 1:7 (0:4). Čestný gól našich dala Pavlína Kročilová.
Dorost: Olbramovice - Božice 2:0. Hráli jsme bez Slávy Urbana a najednou neměl kdo dát náš gól.
                   (lan)

Nastupovali jsme v dobré náladě ...

... a domácí gólman se od začátku do konce vůbec nenudil ...



... domácí začali faulovat (tady leží Míša) a začalo se žlutit ...

... většinu standardek kopal Honza K. ...






... ani Evžen ...

... ani Míša ...



... ale jedeme dál ...


... jedna z neproměněných tutovek! Taky už vidíte míč v síti? ..
Mysleli jsme si to my i střelec Lopík, ale míč minul vnější tyč ...




...náš tlak byl enormní ...



...a gólovek přibývalo ...



Situace těsně před vítěznou brankou - u míče Honza a před brankou
připravený Lovec (16) ...

... je to tam, Lovec v objetí spoluhráčů ...


1 komentář:

  1. Jara Jandásek byl výbornej,i podle fotek! Pan fotbalista!!!

    OdpovědětVymazat