sobota 5. prosince 2015

Víkend bude POD ANDĚLSKÝMI KŘÍDLY(akt.2.12.)

Nechci aktérům sahat do scénářů jejich připravených víkendových akcí, přesto bych jim doporučil, kdyby letos zvážili zjemnění svých akcí a do Mikulášských družin vzali víc andělů než čertů.

Je to akce spontánní a nikdo ji nemusí nařizovat ani organizovat. Prostě v duchu našich tradic bude v sobotu 5.12. chodit po Božicích Svatý Mikuláš s andělem a čerty. Odměňovat hodné děti a trošku domluví těm dalším. Kdo má zájem, aby jeho děti přišel navštívit Mikuláš se svou družinou kontaktujte Lídu Škrabalovou na telefonu 728 826 937. 
Víme všichni, jak je obyvatelstvo Česka vystrašené a přidávat k tomu ještě strašení čerty mi letos a v této situaci přijde více než nevhodné. Zvláště tam, kde je za akci zodpovědná obec, by měli zvážit, jestli je cokoli nazvané "čertovské", vhodné!
Možná jste někdy byly v předvečer mikulášské obchůzky v Pravicích. Tam si přinesli ze své původní domoviny (z valašského Lidečka a okolí) tradici "krtiček". A tuto tradici udrželi až dodnes. I tam bych byl ale letos opatrnější!!!
Proto musím pochválit pořadatele nedělního rozsvěcení vánočního stromu u božické školy, že svůj program nesli pod záštitou ANDĚLŮ a nazvali ho ANDĚLSKÉ NEBÍČKO. Krásné, jemné, mazlivé ... Navozena tak byla vpravdě adventní atmosféra, ze které může mít každé dítě krásné sny a žádné NOČNÍ MŮRY a DĚSY.
Rozumím tomu, že v sobotu 5.12.2015 bude mikulášský průvod chodit jako vždycky s doprovodem. Těch čertů by však mohlo být letos méně a andělů více.

Co bude s nedělní veselicí, nechám na pořadatelích. Snad dokážou zvážit možná rizika a budou ji raději též ladit POD ANDĚLSKÁ KŘÍDLA. Koná se v neděli 6.12.2015 od 15:30 h v KD Božice.

Již ve středu 2.12.2015 jsou rodiče s dětmi zváni do božické obecní knihovny. Je tam pro ně od půl třetí odpoledne připravena první adventní dílnička.

                           (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat