pátek 4. prosince 2015

Z policejního deníčku prvního adventního týdne (akt.)

Havarovaný VW v Hrušovanech n.J.
Božicím se opět zprávy z policejních análů vyhnuly, i když i u nás jsme jednu smutnou událost zaznamenali. Prohřešky se tentokrát týkají výhradně řidičů motorových vozidel a to v našem širším okolí.


Nejhůře asi dopadl mladý řidič z Hodonínska, který si ve čtvrtek 3.12.2015 při průjezdu městem Hrušovany n. Jev. pozdě všiml nákladního vozidla odbočujícího vlevo a se svým luxusním VW Transporter narazil do jeho zadní části. Na "lidovém" vozidle vznikla škoda skoro 400 000 Kč.
Další prohřešky se týkají vysoké rychlosti na sledovaných komunikacích  Znojmo - Pohořelice kolem mackovické křižovatky a silnice Tasovice - Hevlín přímo ve Valtrovicích. Rychlostí 94 km/h tudy projížděl dvaačtyřicetiletý muž z Břeclavska s Mazdou Premacy. Mimo obec pak naměřily policejní hlídky ve středu o půl třetí odpoledne rychlost 162 km/h v úseku dyjská křižovatka - bantická křižovatka 37letému muži ze Znojemska s vozem Opel Insignia. Podobně jako další rychlý řidič musí počítat s přestupkovou komisí, vysokou pokutou a zákazem řízení. Ve čtvrtek před 21 hodinou naměřil policejní radar polskému řidiči Opelu Signum rychlost 135 km/h v úseku Mackovice - Oleksovice. Za rychlou jízdu zaplatil 2 500 Kč.
Klidnější časy mají v našem regionu hasiči, kteří nemuseli vyjíždět k žádnému případu. Při ranním pondělním silném poryvu větru se u nás pouze lámaly větve a prý byl vyvrácen nějaký akát ve sklepní uličce u Borotic. Vánoční strom přečkal toto řádění bez pohromy, na rozdíl od znojemské jedle, která se poroučela kolem páté hodiny k zemi, byla rychle rozřezána, odstraněna a policie šetří, co mohlo být příčinou jejího pádu.
Právě čtu z policejní svodky docela nevšední informaci: U obce Oleksovice se 4.12.2015 na silnici pohybovaly 2 krávy - v době od 20:20 do 20:25 h. To je jak z historického filmu, když jsem v 60.letech musel (za trest) se svou babičkou chodit na pastvu s našimi dvěma krávami.
To u Miroslavi se stala již obvyklá dopravní nehoda na pitomé křižovatce i s odbočovacími pruhy: Od 4.12.2015 15:40 do 17:45; na silnici 400 u obce Miroslav okres Znojmo; křižovatka u Miroslavi.; nehoda; 2 havarovaná vozidla; probíhá vyšetřování nehody; 2 x OA bez zranění, na místě PČR.
A ještě jedna: Od 4.12.2015 14:45 do 16:50; na silnici u obce Hevlín okres Znojmo; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění, na místě PČR.

                               (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat