úterý 22. prosince 2015

Na Znojemsku se hraje hokej. Nově i v Jaroslavicích

Dvojnásobný přeborník ZAHL Divize B
HC Sharks Hodonive
I přes nepříznivé přírodní podmínky se na Znojemsku i letos hraje hokej. A to dokonce s rekordním počtem účastníků Divize B Znojemské hokejové ligy. Mezi desítkou mužstev najdeme i nováčka HC Vlci Jaroslavice.


Na aktuálně 2. místě Divize B je s 20 body loňský i předloňský vítěz ZAHL TJ Sharks Hodonice. Zatím vedou loňští finalisté Stars Znojmo s 22 body.

O dosavadním průběhu se píše na webu http://www.znhl.cz/: Ročník 2015/2016 je přelomový, a to jak pozitivně, tak i negativně. Divize B Znojemské hokejové ligy zaznamenala rekordní počet účastníků, a to 10. Bohužel v Divizi A se odhlásil historicky nejstarší účastnící se klub TJ Sokol Horní Dunajovice, který hrál OP, v minulosti Odborářskou ligu, již od 70.tých let minulého století.

Dalšími účastníky ZNHL jsou V Divizi A znojemské týmy HC Cobra Znojmo, HC Jockerit Znojmo a PSK Znojmo Panters a Divizi B znojemské týmy Stars Znojmo,HC Tigers Znojmo, HC Bossna, HC Bastards Znojmo, Městská zeleň Znojmo a HC Devils a venkovské týmy SK Baroni Mašovice, Draci Horní Dunajovice a dva výše uvedení Sharks Hodonice a Vlci Jaroslavice.

Kromě těchto týmu hrají hokej na Znojemsku ještě HC Ctidružice (Městskou ligu Moravské Budějovice - 1. ligu), HC Vlci Boskovštejn a HC Blížkovice Stars (2. ligu). Jak je patrno, hrají na zimním stadionu v Moravských Budějovicích, kam to mají spádově i historicky blíž.
                      (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat