úterý 27. listopadu 2018

Co se děje kolem nás. Nový Lidl ve Znojmě (dopl.29.11.)

My řidiči netrpělivě čekáme, až se 8.12.2018 opět otevře silnice Lechovice - Borotice - Božice. probíhají tam stavební na výstavbě nové křižovatky (úrovňové křížení silnice II/414 s novu silnicí obchvatu).


Jel jsem dneska po takové širší křižovatce někde u Pardubic a když je to přehledné (jakože to za Lechovicemi bude přehledné) a budou tam odbočovací pruhy, tak nebude žádný větší problém. Obavy, že tam řidiči po obchvatu budou jezdit 120 km/h, jsou podle mého názoru neopodstatněné.

Problém s alkoholem měl v pátek 23.11.2018 osmapadesátiletý řidič ze Znojemska. V obci Břežany jej zastavila silniční hlídka a té nadýchal 1,68 promile alkoholu. Ani to nezapíral. Byl mu na místě zadržen řidičský průkaz a vydán zákaz řízení. Nyní čelí trestnímu stíhání a podle trestního zákoníku mu pro ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest a zákaz řízení.

Hodně novinek přichází z našeho "hlavního města mikroregionu" Hrušovan n. Jev. Tak třeba se stěhují úředníci pobočky úřadu práce do nových kanceláří v bývalém hotelu Central na hlavním hrušovanském náměstí. Pracovat by zde měli od příštího týdne (od 3.12.).

V průběhu prosince otevře obchodní řetězec Lidl nové prodejny ve Znojmě a v Třebíči. V obou městech půjde o druhou prodejnu řetězce. Znojemská nová prodejna otvírá 3. prosince v ulici Vídeňská, bude otevřena denně od 7 do 21 hodin, v neděli od 8 do 21 hodin. Pod značkou Lidl v Česku to bude 240. provozovna.

A závěrem ještě dodatek k obchvatu Lechovic: Stavbu provádí "Společnost - I/53 Lechovice - obchvat" ve složení IMOS Brno a TheBa Asfalt s plánovanými náklady 649 milionů Kč. Do provozu by měl být obchvat uveden právě za rok - v prosinci 2019. Stavební práce by pak měly být ukončeny v červnu 2020.



Nový Lidl ve Znojmě v bývalých kasárnách "Malá Louka"
pod dnešním Albertem, dříve Hypernovou



          (lan)

1 komentář:

  1. Úřad práce ČR – pobočka v Hrušovanech nad Jevišovkou oznamuje, že pracoviště bylo přestěhováno do nových prostor na adrese náměstí Míru 17 (bývalý hotel Central). Na této adrese budou zajišťovány agendy státní sociální podpory, hmotné nouze i zprostředkování zaměstnání.

    OdpovědětVymazat