středa 7. listopadu 2018

Tento týden by mohlo být všude jasno (akt.)

Klidný průběh znojemského zastupitelstva byl jistě v kontrastu třeba s ustavujícím zasedáním v sousedním Hrádku. Jak to vypadá v Čejkovicích, Moravském Krumlově nebo Lechovicích, to se dozvíme jistě záhy.


Tam, kde panují normální poměry si koalice i opozice rozdělují posty ve vedení obcí (měst), v radě i ve výborech. Situace ve Znojmě je v tomto směru příkladem toho, jak to jde.

Pondělní ustavující zastupitelstvo v Čejkovicích zvolilo novou starostkou obce Zdenku Sedlačíkovou, její zástupkyní je Kateřina Švecová. Dosavadní starosta Milan Sedlačík vede kontrolní výbor.

Díky spolupracovníkovi přidávám Pravice: V Pravicích je starostkou paní Andrea Strešková, místostarostkou je Věra Štastná.

Nové vedení mají v Lechovicích. Starostkou se tam stala 31letá Žaneta Dohnalová (na kandidátce KSČM), místostarostou Filip Vorlický (PRO LECHOVICE).

Novou starostku mají v Miroslavi. Stala se jí Eliška Nohavicová (Živá Miroslav a STAN).

Zajímavá zpráva přichází z Jaroměřic nad Rokytnou. Tam zastupitelé zvolili starostou Karla Müllera z ODS. Karel Müller, polistopadový přednosta Okresního úřadu v Třebíči a pak dlouholetý zástupce České republiky v zahraničí, si po svém návratu do vlasti koupil starší domek v Jaroměřicích n.R. a s rodinou se sem nastěhoval. Nyní tak je před ním nová výzva.... Panu starostovi blahopřeji. Už jsem ho přes 20 let neviděl.

V Hrádku se zastupitelé sejdou znovu ve čtvrtek 8.11.2018.

                              (lan)

11 komentářů:

  1. V Pravicích je starostka paní Andrea Strešková,místostaroska je Věra Štastná

    OdpovědětVymazat
  2. Prosim jenom dotaz. Nemůže se udělat s těma hejskama co po vesnici jezdí 80km/h i víc něco!? Je to šílený.. Na co se tady čeká až frajirci někoho zmrzači né li něco horšího.někteří ani snad řidičák nemají .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel neudělá.jezdi opravdu v obci jak prasata jedni a ti samý.i v době kdy děti chodí ze školy. Tak snad se nic nestane!

      Vymazat
    2. Domluvte se s Policií ČR a ať si na ně počká a přijdou o papíry (záleží tedy, jak moc překročí tu 50).

      Vymazat
    3. Jak můžou přijít o papíry, když je nemají?

      Vymazat
    4. Překračují hodně přes 50.a ještě předjíždi velkou rychlostí v obci.ono je těžký se domlouvat.To by tady musela policie čekat třeba půl dne:(s těma papírama to je pravda.. Ale když rodiče ty fracky ještě podporují a jejim to jedno to je potom těžký :(

      Vymazat
    5. To co se stalo v neděli na kruhovém objezdu mohlo skončit daleko větší tragédií.

      Vymazat
    6. A o tom to je.takovy nemají za volantem co dělat.co si vůbec o sobě myslí?!ve svých letech si asi neuvědomuje co může nebo mohl zbusobit.teď mu to prošlo,ale příště nemusí!

      Vymazat
  3. ...ale taková obytná zona mezi 1. MŠ a Leisserovým, (m. j. nařízených 30km/h) to Vám bývá hlavně v nočních hodinách bezva cílová rovinka! Ale i ve dne umí piloti, pádící směr Kolonka divy. Už to odneslo na mých přibližovadlech třetí zpětné zrcátko. Bart

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes opět nezletily pirát silnic v Božicich..tam už žádný páky nepomůžou!

    OdpovědětVymazat
  5. Až napotřetí si zastupitelé Hrádku zvolili vedení obce. Post starosty obhájil Ondřej Kubic (STAN), místostarostou Robert Šturala ze sociální demokracie. Kubic tak začíná své čtvrté volební období. „Nakonec jsme se domluvili s druhou nejsilnější stranou, tedy ČSSD, na podpoře, podpořila nás i KDU-ČSL. Naše kandidátka Pro rozvoj Hrádku volby vyhrála, proto máme post starosty,“ sdělil první muž Hrádku Kubic.
    Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/hradek-starostou-je-i-poctvrte-ondrej-kubic-20181123.html

    OdpovědětVymazat