sobota 24. srpna 2019

Díky za první bod (+foto)

Džamp po proměněné penaltě...
Sobotní souboj našich s Hostimí začal ve velkém dusnu, které od 52´ vystřídal deštík, aby se nakonec skončilo ve vlahém podvečeru. Oba týmy bez několika hráčů základní sestavy bojovaly o vítězství s maximálním nasazením, ale s vychýlenou muškou. Své spolehlivé odvedli i oba gólmani.
OP: Božice A - Hostim 1:1 (0:0). Náš vyrovnávací gól dal v 88´ z penalty David Švejdík.


Na úvod malé repete pro všechny, kteří se na nás dívají s otevřeným hledím a objektivně. Ti rádoby "mudrci", kteří neustále lkají, spílají nám a posílají nás do trojky, ti ať následující odstaveček přeskočí. Takže fakta: Ze tří zápasů máme sice teprve první bod, ale ruku na srdce, vážení přátelé: Přehrál nás některý z našich soupeřů? Byl někdo z našich dosavadních soupeřů výrazně lepší? Máme co nabídnout oku diváka? Jediné, co nás zatím minulo, je střelecké štěstí. Ale i to přijde.

Už ve 3´ mohl naši nepozornost potrestat zkušený Horák, ale jeho lehký lob skončil k překvapení všech včetně Pumpida na tyči! No to by byl pánové gól!
Pak už jsme se dostali do hry my, byli jsme na míči i v útočných akcích, ale ta střelba, ta střelba... Nejvíc pokusů měli Pavel a Roman, ale chyběl potřebný klid a přesnost. V 41´ dal KaKa gól, ale hostimský pomezní zdvihl praporek... bohužel i několikrát později ve sporných situacích.

Foto z 1. půlky:



















 Běží 41´....: Honza se napřáhl ...
...a pálí - gólman vyráží...

 ... Kakáčko nabíhá....
... a posílá míč do branky. Naše radost trvá jenom pár vteřin...
...pomezní nekompromisně ukazuje ofsajd!

Druhou půlku jsme začali aktivně a velmi dobře. Honza M. potáhl míč k praporku a posílá ho do malého vápna.


Ve 49´ padá ve velkém vápně Lopík. Sudí však akci vytáhl na "16". Chvíli dohadování utnul déšť, který se spustil z podmračené oblohy.

Na naše akce odpovídali hosté nebezpečnými protiútoky. Zatrnulo nám např. v 56´, kdy pozdější střelec vedoucí branky hostů Martin Petříček "proběhl" prudký centr,...


Postupně se na hřiště dostali i všichni čtyři naši náhradníci. Nejdříve vystřídal Pavla Soukič, krátce poté Lukáš Hrobár Honzu M. V 75´ nahradil Honzu Sz. Tom a po vedoucí brance Hostimi v 77´ nahradil Romana Vrbič.

Naše útočné akce táhli v té době Kakáčko, Lopík a Lukáš Hrobár. V 69´ padá Lopík ve vápně, opět píšťalka zůstala němá. Čím dál nebezpečnější byly hostimské brejky. Jednou Pumpido se štěstím vytáhl míč nad branku, podruhé míč chytil, ale potřetí už v 77´ kapituloval, když si Martin Petříček (7) udělal naše zadáky a Pumpida obstřelil. Stav 0:1 vydržel téměř do závěru.Celých deset minut jsme tahali Lopíkem jeden útok za druhým, ale výborný hostimský stoper Zejda (15) všechno „vymydlil“. Nezabrala ani Lopíkova hlavička v pádu (84´), ani Lopíkova střela z otočky (85´), kterou gološ zázračně vyškrábl na roh … Rozhodla až ruka hostimského záložníka ve vápně. Trošku se kolem této situace vzrušeně diskutovala, ale je fakt, že míč změnil výrazně svůj směr a tak bylo nařízení pokutového kopu na místě. Míč si v 88´ postavil Džamp a zkušeně a s přehledem zavěsil a srovnal stav zápasu na 1:1. Trošku vzruchu ještě nastalo po kontaktu hostimského hráče Antonína Písařovice s Pumpidem, ale horké hlavy vychladly a hráči i diváci se mohli v klidu odebrat do svých domovů. 































Získali jsme první bod a našim klukům děkujeme. Snad rozumí i tomu, že na ochozu padají občas po nepovedených akcích či zákrocích ostřejší výrazy. Určitě by měli vědět, že je to takový způsob „fanouškovské úlevy“. Přece po nás nikdo nemůže chtít, abychom v takových chvílích jásali. Potlesku a hlasitých pochval se však taky během zápasů objevuje taky dost. Řekl bych, že je to tak půl na půl. Ale slibuji, že my fanoušci se polepšíme…. 😊!


                         (lan)

8 komentářů:

  1. Dělení bodů bylo z pohledu celého zápasu fér, nicméně k té penaltě :

    12.18 Za úmyslnou hru rukou rozhodčí nebude považovat, když:
    ...se míč odrazí od ramena hráče, nebo
    při odkopu míče si hráč nastřelí vlastní ruku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím tomuto vysvětlení, ale rozhodčí si teprve na nová pravidla zvykají. Nebylo to v tomto utkání, ale minule jsme viděli "míč rozhodčího" ještě "ve starém vydání". Sudích je málo a je na ně velký tlak. Odměny se zvedly, ale pořád to není žádný zázrak. A samostatnou kapitolou jsou vztahy mezi rozhodčími. A to pak musí sedět o pauzách v jedné kabině...

      Vymazat
    2. Bohužel v zápase MK B - Rakšice pan Kolesa nařídil penaltu, i když si domácí hráč sám nastřelil ruku. Zápas to celkem ovlivnilo.

      Vymazat
    3. Ano sudích je málo. Ale obhajova,že si na nová pravidla teprve zvykají, to by jste byl teda špatný advokát. Nemají si na co zvykat, prostě jsou nová pravidla, tak se je naučím a podle toho pískám. Je otázka jestli o těch pravidlech vůbec vědí. Jestli se vůbec věnují přípravě na zápas a pravidlům posuzování.

      Vymazat
    4. Já naštěstí advokát nejsem. :-) Chtěl jsem jenom naznačit, že se nová pravidla vždycky chvilku "usazují" a že některé zažité postupy ve vyhrocenějších chvílích "naskočí" dřív než to nové.

      Vymazat
    5. Reakce k výše uvedenému:
      Nepleťte si pravidla ...
      "hráč nastřelí vlastní ruku"
      V Krumlově neodhadl obránce let míče a při "zpracování" / "odehrání" míče kolenem došlo jednoznačně k zahrání míčem rukou vodorovně od těla domácím hráčem , vedle kterého stál útočník hostů, který by s tímto míčem mohl hrát. Jednoznačný pokutový kop.
      A ano nastala v tomto utkání situace, kdy zahrál hostující obránce rukou z mého pohledu u těla (z mého postavení ruka na straně hráče dále ode mne - tedy v zákrytu) , nezaregistroval ji ani AR,proto jsem nechal pokračovat ve hře.
      Až po utkání mi bylo potvrzeno, že ruka byla od těla (zvětšila objem) ... a tedy měl jsem nařídit PK pro domácí.
      Zdeněk Kolesa

      Vymazat
    6. A pokud jde o výsledek tohoto utkání , tak remíza byla spravedlivá ...
      Zdeněk Kolesa

      Vymazat
  2. Ano,jsou nová pravidla,ale tyto pravidla nezná ani většina hráčů,funkcionářů a diváků,pak se pokřikuje ,,co to pískáš,,
    a ano vědí rozhodčí o nových pravidlech,byli na semináři,záleží jen na nich jak to posoudí a na odpískání nějakého přestupku má jen chvilku,ale některé výroky jsou opravdu ,,divné,, :) ,ale chce to čas a snad se to srovná,jinak pískat má možnost jít každý,zavolejte si na OFS,tam Vám rádi podají informace a můžete si to jít vyzkoušet a ne jen remcat u piva :) (myšleno s nadsázkou) Mirek

    OdpovědětVymazat