sobota 17. srpna 2019

Fotbal: Hoši, my vám věříme!

Bývalý hráč Božic Libor Diviš (1975-76),
dnes řidič TJ Suchohrdly
Přestože jsme opět nebodovali, nevládne mezi námi příznivci nějaká skleslá nálada, ale naopak, věříme, že se konečně chytneme a zlomíme to gólové prokletí. Nebudu to dneska psát "za všechny, které slyším", ale za sebe.
OP: Božice A - Suchohrdly 1:2 (0:1). Naši branku dal Evžen Egner a snižoval na 1:2.



Nastoupili jsme opět v lehce pozměněné sestavě. Po dvouleté pauze se v našem dresu objevil Jara Jandásek - a byl výborný! A po roce se do naší sestavy včlenil Evžen Egner - a byl výborný. Naopak chyběl Džamp a zraněný Honza Mikloška. Všechny tyto změny se samozřejmě promítly do celkového herního projevu, ale i přes neproměnění asi tří gólovek a "vyrobení" dvou penalt (obě branky jsme dostaly z pokutových kopů), byl náš  celkový výsledný dojem velmi dobrý. Ožil Lopík a výborný byl Pumpido. Romanova dělovka se od tyče odrazila místo do branky do gólmana.... to už je snad nepřízeň osudu!!!


Zápas měl pár hluchých pasáží, ale když se hrál fotbal - a to na obou stranách - bylo na co se dívat.
Hodně se asi bude mluvit o hlavním sudím M. Horkém. Z mého "úhlu pohledu" byl výborný! Jediné, co mi právě teď nějak nesedí, je zápis o vyloučení Jana Kudličky. Jasně, faul to byl, ale byl vyvolaný nesportovním chováním suchohrdelského hráče .... A mezi námi - těch "hereckých výkonů" Suchohrdelských (vévodil tomu kapitán Grillowitzer!) bylo až zbytečně moc.... Pak zůstává s podivem, že jsme nedostali možnost kopat penaltu za situace, kterou mám možná na kartě, ale k jejímu stahování se dostanu až zítra....
Ale vymlouvat se na to nebudeme. Šancí na vstřelení jsme měli mraky - Lopík, Jara, Lovec .....


Hodně jsme nakonec po zápase mezi fanoušky diskutovali o bývalém hráči Božic Liboru Divišovi, který za mnou po zápase přišel a vzpomínal na svá fotbalová léta v Božicích. Hrál zde v letech 1975 - 1976 jako voják základní služby. Dneska u nás byl jako řidič Suchohrdelských. Tak vážený pane Libore, kluci jako Mirek Fojtík, Mirek Jandásek nebo Bohoušek Petr na vás taky rádi vzpomínají a litovali, že jste se dneska na ochozu naše hřiště nepotkali! Všichni tam byli.... tak příště! :-)))

A rád bych ještě připomněl, že jsme po nástupu uctili minutou ticha památku zesnulého bývalého hráče Božic Jaromíra Raušera.




                (lan)

Když jsem si přečetl fňukající reakce jednoho z příznivců (či hráče nebo funkcionáře?) Suchohrdel, říkal jsem si, o co tomu člověku jde? Až si najdu čas, podívám se, jak vypadají facebookové stránky fotbalistů Suchohrdel, nebo jejich oficiální web nebo něco takového jako můj blog. Rád si v těchto materiálech počtu, co tam píšou o našem utkání... Kdo víte, kde se to dá najít, napište mi, ať si ušetřím čas hledáním.
Oč příjemnější bylo pozápasové setkání s bývalým hráčem Božic Liborem Divišem včera řidičem Suchohrdel), který v našem dresu válel jako voják základní služby v letech 1975 - 1976. On rád vzpomínal na svá léta v božickém dresu, vzpomněl si i na jména některých tehdejších hráčů a když jsem později chlapům vyřizoval jeho pozdrav i oni na něho rádi vzpomínali. Zvlášť Mirek Fojtík! A tak by to ve fotbalech na naší úrovni mělo být. Nesmyslně vyvolávaná negativní emoce ze strany suchohrdelského příznivce je zcela mimo mísu. A nějaké moralizování zcela bezpředmětné!!! Tak to vidím já.

Z fotografií je snad dost patrné, jak to na hřišti vypadalo, i když není tam úplně všechno, to bych nic jiného nedělal, než mačkal spoušť.....














































































5 komentářů:

  1. Kdo se válel a brečel byli hlaveň Bozice! 2 penalty? A nebyy snad? :D lidé tam jen řvou nadávají pak si mají ty děcka z vás vrat příklad a když už jsme u toho bozice mohli těch branek dostat mnohem víc hlavně vypadat nejlíp :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bozice zase pláčou :D umíte něco i jiného než plakat a celý zápas tam nadávat? :D chování vašeho publika a recenze po zápase je asi mimo normální svět :D to se fakt jen tak nevidí a když už jsme u těch penalt tak to penalty nebyly? :D No nic hlavně vypadat dobře ;) ještě čekám co máš na té kartě :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. To není jak ve trojce :D

    OdpovědětVymazat
  4. Božice byli vždycky ufňukaný a pravda sprostý publikum.. Ohled na malý děti žádný.jak se pomalinku dostali nahoru tak se rychle dostanou dolů :) a nebo přestat bulet a začít makat

    OdpovědětVymazat
  5. Co dodat k těmto rádoby spravedlivým diskutujícím hlasům (možná jenom jednomu?)ze Suchohrdel? Asi jenom tolik:Psi štěkají,karavana jede dál! A my v Božicích pojedeme dal,ať nám to někdo přeje, nebo ne.:-)

    OdpovědětVymazat