sobota 3. srpna 2019

Kdo má právo blokovat přístup k Novasu?

Poměrně velké pozdvižení v Božicích vzbudilo opatření nájemců Akumulační závlahové nádrže (kdysi dávno Nového rybníka neboli Novasu) v oblasti Petrovické pustiny (místa spojeného se známou zaniklou středověkou vesnici jménem Petrovice).


I já si velmi živě pamatuji, jak jsme se tam před 25-30 lety jezdili koupat a najednou slyším, že současný podnájemník zvaný "Sportovní rybolov Božice" (nemá nic společného s Rybářským sdružením Božice) brání nám, běžným občanům Božic, v tom, abychom se v této nádrži mohli vykoupat!!!!
A to velice svérázným způsobem spočívajícím ve vytvoření umělých bariér na přístupových cestách!!! Bude jistě důležité sledovat, jak celý podivný příběh dopadne. Každopádně víme, že přístupové cesty jsou v majetku obce Božice a z toho vyplývá, že nikdo  kromě obce Božice nemá právo zde vytvářet jakékoliv překážky, natož bariéry, zamčené brány či závory, a to ani zleva (po cestě od nádraží), tak zprava (po panelce). Slyším, že se představitelé obce proti tomuto nezákonnému "ohrazení" svého majetku důrazně ohradili a zjednali aspoň částečně nápravu.

Snad platí, že na veřejných plochách se na vlastní nebezpečí můžeme koupat, kde chceme! Nebo je to nějak jinak? Kdo to ví, odpoví....

1 komentář:

  1. A nejen občané Božic se nemohou koupat, dokonce jsem byli vykázáni za to , že náš čtyřnohý kamarád smočil v nádrži nohy!

    OdpovědětVymazat