neděle 11. srpna 2019

Musíme dávat góly (akt.+foto 2.p.)

Sestava výborná, prvních 20' jsme Hrádek k ničemu nepustili a do odchodu Honzy Miklošky jsme drželi vyrovnanou hru s kvalitním soupeřem.
OP: Hrádek - Božice 2:0 (0:0).
Naše sestava: Pumpido - KaKa, Džamp, Roman - Zdenál - Lopík, Míša, Karlík, Čudl - Honza Sz., Honza M. Střídal Soukič (Honzu M. v 56´) a Tom (Karlíka v 75´). Trenér Jura, vedoucí Mirek.

Potkali jsme se v premiéře nového ročníku OP s kompaktním soupeřem, s dobře řízenou obranou, spolehlivým gólmanem a dvěma individualitami ve středu a vepředu Švábkem a Zábojníkem.
Začali jsme zostra a s chutí a 20´ se valil jeden náš útok za útokem. Bohužel ani jednu šanci jsme nepřetavili v branku.
Domácí postupně vyrovnali hru a jejich nakopávané míče a dlouhé pasy byly čím dál nebezpečnější, a to už v závěru první půle. Náš "profesorský" fotbal se nám málem nevyplatil už ve 22´, ale naštěstí Zdenál míč uklidil do bezpečí! Do gólovky se domácí dostali hned v úvodu 2. půlky, ale náš výborný Pumpido situaci vyřešil. A podobných příležitostí měl v průběhu utkání více. Nakonec dvakrát kapituloval. Poprvé z přísně nařízené penalty, když Soukič vlítl do vápna (62´1:0) a poté v 85´ po rychlé akci domácích, když už jsme vše vrhli do útoku. Stav 2:0 už zůstal nezměněn.
Terčem tvrdých zákroků byl od první chvíle náš nový útočník Honza M. Nakonec musel kvůli svalovému zranění hřiště v 56´ opustit. Výborným výkonem nás příjemně překvapil pravý bek Roman. Vyvážel míče, dobře si je pokrýval a několikrát i nebezpečně vystřelil. Bohužel ani jedna jeho střela nenašla tentokrát svůj cíl. A tak to bylo se všemi našimi šancemi, ať už pálil Honza M., Čudl nebo Kaka. Oporou našeho týmu byl i Džamp. Ani on však ze standardek nenašel cestičku do hrádecké branky. Velmi silná byla naše záloha. Většinu akcí jsme v 1. půlce táhli přes oba krajní Honzu K. a Lopíka. Středoví Karlík a Míša pak měli prostor pro rozdávání míčů. Do útočných výletů se často pouštěl i levý bek Kakáčko. Na svou velkou šanci (naši jedinou tutovku) čekal Honza Sz. skoro celý zápas. Bohužel mi míč  nesedl...
Sudí Palát pískal dlouho téměř bez chyb, penaltu však nařídil dost přísně a taky ŽK začal rozdávat jak na potkání. Výsledek zápasu jsme si však "udělali" sami, protože jsme nedokázali dát gól.
Bojovalo se urputně, s velkým nasazením, tělo na tělo. U nás bylo patrné, že se kvalitní sestava teprve sehrává a že se musí usadit. navíc se nám v závěru zápasu ukázal u lavičky navrátilec Lovec a tak lze čekat, že v sobotu proti Suškám se pokusíme vše doladit a zúročit.

                    (lan)






















Foto z 2. půlky:






























5 komentářů:

  1. Nemyslím si že přísně nařízená penalta,Soukič to měl ustát,a jen ho vykrokovat,protože útočník byl víceméně otočen od naší branky,ale na druhou stranu se měla pískat pentle za jasnou ruku obránce Hrádku,když si ji nenastřelil sám,a přitom zvětšil objem své postavy,druhý gol už padl z toho,že jsme hráli vabank,ale je fakt že jsme za prvních 20 minut měli dát 1-2 goly Mirek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S názorem souhlasím. O té "přísnosti" jsem napsal, protože to tak kolem mě znělo. U té neodpískané penalty byl asi rozhodující moment, jak to viděl sudí. V tom případě bych p.Palátovi úmysl nedával. A je pravdou, že plichta by byla spravedlivějším vyjádřením obrazu hry v celém zápase.

      Vymazat
  2. další zápas rozhodčí,,A,, jsou Novák,Durko,Pikart,pro ,,B,, Reschovský Mirek

    OdpovědětVymazat
  3. STK uděluje pokuty za obdržené žluté karty: 200,- Kč za 5 ŽK – Božice „A“

    OdpovědětVymazat